ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απειλείται με ισόβια ο Παπακωνσταντίνου!

Απειλείται με ισόβια ο Παπακωνσταντίνου!

-Την Ερχόμενη Πέμπτη θα καταθέσει ο πρώην υπουργός

-Τον «καίει» το πόρισμα του ΣΔΟΕ και τα έγγραφα των γαλλικών αρχών

-Στις 4 Ιουλίου αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής

Η πιο κρίσιμη μέρα για την προανακριτική που εξετάζει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, είναι η ερχόμενη Πέμπτη, καθώς είναι προγραμματισμένο να καταθέσει ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώην υπουργός θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις τόσο για την αφαίρεση των τριών αρχείων με λογαριασμούς συγγενών του από το στικάκι, όσο και για την μη αξιοποίηση της πολυσυζητημένης λίστας.

Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει εξαιρετικά για τον Γ. Παπακωνσταντίνου μετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο αναφέρει ξεκάθαρα το γεγονός της φοροδιαφυγής των συγγενών του αν και αυτοί το αρνούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα θα στηριχθεί στα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας στο στικάκι, αλλά και σε υπολογιστές του πρώην υπουργού οι οποίοι κατασχέθηκαν. Μάλιστα θα ληφθούν υπόψιν και τα έγγραφα που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές τα οποία αποδεικνύουν ότι το η λίστα έφτασε επίσημα στα χέρια του, ώστε να χρησιμοποιηθεί για φορολογικούς σκοπούς.

Μετά την κατάθεση του πρώην υπουργού η επιτροπή «ρίχνει αυλαία» και στις 4 Ιουλίου πρέπει να παραδώσει το πόρισμα για την ενδεχόμενη άσκηση ποινικής δίωξης από την Ολομέλεια.

Στην περίπτωση που ασκηθεί ποινική δίωξη η υπόθεση θα συνεχιστεί με την συγκρότηση ειδικού δικαστηρίου.