ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τίνα Μπιρμπίλη: Το επόμενο βήμα μιας «μεγάλης» καριέρας

Τίνα Μπιρμπίλη: Το επόμενο βήμα μιας «μεγάλης» καριέρας

Κανείς τελικά δε χάνεται! Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει η πορεία της πρώην υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και εξ απορρήτων του Γιώργου Παπανδρέου Τίνας Μπιρμπίλη, η οποία, αφού γύρισε από το Παρίσι και τον ΟΟΣΑ, φέρεται ότι βρήκε νέα «στέγη» στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα εφημερίδας, η κυρία Μπιρμπίλη επέστρεψε στο εν λόγω υπουργείο, καθώς διατηρεί την ιδιότητα της εμπειρογνώμονος, αφού «είχε περάσει κάποτε με διαγωνισμό, και μάλιστα χάρη σε αυτήν την επιτυχία γνωρίστηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου, που τότε ήταν ΥΠΕΞ, και έκτοτε έγιναν αχώριστοι».

Η κυρία Μπιρμπίλη φαίνεται πως είχε φροντίσει εξαρχής το μέλλον της, καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο, όταν τελικά παραιτήθηκε από το υπουργείο, επανήλθε στη θέση που κατείχε. «Από 17/6/11, διαπιστώνεται η αυτοδίκαιη άρση αναστολής καθηκόντων της Κωνσταντίνας Χονδράκη-Μπιρμπίλη του Τριαντάφυλλου, υπαλλήλου του Κλάδου Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εξωτερικών, με βαθμό Εμπειρογνώμονα Συμβούλου Α΄, λόγω αποδοχής της παραιτήσεώς της από τη θέση της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Το ερώτημα, πάντως, που προκύπτει είναι εάν η στενή συνεργάτιδα του πρώην πρωθυπουργού λάμβανε μισθό κατά τη διάρκεια της θητείας στον ΟΟΣΑ και από την οργανική της θέση στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς τουλάχιστον στη Δι@ύγεια δεν βρέθηκε νέο έγγραφο που να την απαλλάσσει από τα καθήκοντά της.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η μετάθεσή της για 18 ολόκληρους μήνες στο Παρίσι αμείφθηκε αν μη τι άλλο πλουσιοπάροχα, μιας και εισέπραττε μισθό 7.500 ευρώ τον μήνα, συν 1.000 ευρώ για το επίδομα τέκνου, καθότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, του οποίου το Ελληνικό Δημόσιο έχει την ευθύνη να καλύπτει τα δίδακτρα. Και, βέβαια, σε όλα αυτά δεν πρέπει να παραληφθεί η δωρεάν στέγαση, την οποία πλήρωνε από το ελληνικό κράτος, ένα αυτοκίνητο με προσωπικό οδηγό, αλλά και έναν μάγειρα.

Διαβάστε επίσης: Χάνει τα «πλούτη» της η Τίνα Μπιρμπίλη

Απειλεί η Μπιρμπίλη όσους την έδιωξαν από το Παρίσι