Ελληνική συνδρομή στην απομάκρυνση Αιγυπτίων από τη Λιβύη

«Η Ελλάδα θα συνδράμει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας...

«Η Ελλάδα θα συνδράμει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την απομάκρυνση των Αιγυπτίων πολιτών από τη Λιβύη» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Ο πρέσβης της Αιγύπτου στην Αθήνα την Τετάρτη έθεσε στους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με 1,5 εκατομμύριο Αιγύπτιους, οι οποίοι έχουν στοχοποιηθεί από τις δυνάμεις που πρόσκεινται στον Καντάφι, καθώς θεωρούνται ότι υποκινούν την εξέγερση.

Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στα μέλη των επιτροπών της Βουλής, ανέφερε ότι περίπου 400.000-500.000 Αιγύπτιοι θέλουν να αποχωρήσουν από τη Λιβύη, ενώ άλλοι 100.000 έχουν ήδη διαφύγει οδικώς στην Τυνησία, περιμένοντας στις ακτές για να μεταφερθούν στην Αίγυπτο.

Το Κάιρο έχει ζητήσει τη συνδρομή και άλλων χωρών, όπως της Γαλλίας και της Τουρκίας. Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας θα συμβάλλει και με πολεμικά και με εμπορικά πλοία αν χρειαστεί: «Θέλω να αντιληφθείτε το μέγεθος της επιχείρησης. Σε τέτοιου είδους δραστηριότητες το Πολυεθνικό Συντονιστικό Επιχειρήσεων Συντονισμού Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών θα μπορούσε να παίξει έναν ευεργετικό ρόλο», ανέφερε.

Πηγή: Newscode.gr