ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημαντικό στοιχείο για τη διαθεσιμότητα αποκάλυψε ο Α. Παπαμιμίκος

Σημαντικό στοιχείο για τη διαθεσιμότητα αποκάλυψε ο Α. Παπαμιμίκος

Τα πράγματα στη θέση τους έβαλε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος μιλώντας για το ζήτημα της κινητικότητας ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι συνεπής εδώ και ένα χρόνο σε όλα λέει, σημειώνοντας πως η έννοια δεν είναι καινούργια για να προκαλεί ανασφάλεια αλλά έχει ήδη εφαρμοστεί δίχως να προκύψουν απολύσεις.

Παραθέτοντας στοιχεία μάλιστα, τόνισε πως 1850 δημόσιοι υπάλληλοι εντάχθηκαν στην πρώτη κινητικότητα που υλοποιήθηκε το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη του 2012 εκ των οποίων οι 1730 εργάζονται ήδη σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ οι υπόλοιποι 120 θα απορροφηθούν το προσεχές διάστημα λόγω τεχνικών ζητημάτων.

Στη Νέα Δημοκρατία, τονίζουν πως παρά τις εντυπώσεις που προσπαθούν εσκεμμένα κύκλοι της αντιπολίτευσης να δημιουργήσουν, κινητικότητα δε σημαίνει απολύσεις αλλά αξιολόγηση των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων και εξορθολογισμός του δημοσίου τομέα. Όπως είναι φυσικό, μπροστά στα στοιχεία ο Θ. Δρίτσας αντιπαρέβαλε τη γνωστή κινδυνολογία που αναπαράγει η Κουμουνδούρου δίχως όμως να αμφισβητήσει πως τα στοιχεία είναι αληθή.