ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίδειξη ισχύος από Σόιμπλε στην Αθήνα

Επίδειξη ισχύος από Σόιμπλε στην Αθήνα

Ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Τίποτα από τα όσα διατείνονται τα ΜΜΕ της διαπλοκής για τα δήθεν "δώρα" που έρχεται να κομίσει στην Ελλάδα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών δεν ισχύει.

Μέχρι σήμερα έχουν γραφτεί ότι ο Σόιμπλε έρχεται να επιβραβεύσει την Ελλάδα ή για να τις παραχωρήσει ένα ακόμα δάνειο ή έστω να δώσει ένα νεύμα συγκατάθεσης για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Η αλήθεια είναι άλλη και μάλιστα είναι εξαιρετικά απλή όσο σύνθετη κι αν φαντάζει στα μάτια της εγχώριας διαπλεκόμενης πραγματικότητας του συστήματος: ο μοναδικός λόγος της επίσκεψης Σόιμπλε είναι για να κάνει μία σθεναρή επίδειξη ισχύος με τελικό αποδέκτη τον Γερμανικό λαό.

Εν όψει των γερμανικών εκλογών, ο Σόιμπλε θέλει να δείξει με έναν ιδιαίτερο συμβολισμό μέσω αυτής της επίσκεψης στους Γερμανούς φορολογούμενους ότι "η Ελλάδα και οι Έλληνες τελούν υπό την γερμανική εποπτεία και ισχύ της Γερμανίας", και ότι- κατ' επέκταση- τα λεφτά των Γερμανών φορολογουμένων έχουν αντίκρυσμα στο να έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε μία καθαρά γερμανική αποικία.

Κατά τ' άλλα τίποτα νεότερο δεν πρόκειται να ακούσουμε από το στόμα του Γερμανού Σόιμπλε. Ίσως είναι ώρα κάποτε, κάποιοι εγχώριοι "δημοσιολόγοι" να αντιληφθούν ότι πρέπει να τελειώνουν με το παραμύθι του να πουλούν "φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες" στον ελληνικό λαό, τάζοντάς του λαγούς με πετραχήλια. Κάποιοι εντός της Ελλάδας σπεύδουν να προκαταλάβουν ένα νέο δάνειο που η Γερμανία φέρεται να είναι διατεθειμένη να δοθεί στην χώρα μας. Κι αυτό κάποιοι το παρουσιάζουν ως "δώρο" του Σόιμπλε! Δηλαδή για να καταλάβετε, θέλουν κάποιοι να μας πείσουν ότι ένα νέο δάνειο που θα συνεπάγεται ένα νέο Μνημόνιο, το οποίο θα ισοδυναμεί με νέα επαχθέστερα μέτρα από το 2014, θα πρέπει να το περιμένουμε λίγο-πολύ ως... "μάννα εξ ουρανού"!

Η αλήθεια είναι ότι τα φιλογερμανικά ΜΜΕ και κυβερνητικά παπαγαλάκια είναι σε θέση να μας παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο. Θα έπρεπε να ξέρουν ότι ακόμα χειρότερη από τις ψευδαισθήσεις καμιά φορά είναι η άρνηση να δουν την πραγματικότητα όπως είναι και όχι όπως θέλουν να την "πουλήσουν" στους εγχώριους "ιθαγενείς", όπως επιμένουν να μας θεωρούν...