ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ για Πάρι και Απόστολο!

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ για Πάρι και Απόστολο!

Ένας εκ των στενότερων συνεργατών τουΒ. Βενιζέλου ήταν έως πρόσφατα οΠ. Κουκουλόπουλος.

Και όχι μόνο. Ήταν εκ των πλέον εμπίστων του. Πολιτικοί φίλοι για πολλά χρόνια. Ο Πάρης στήριξε με πάθος τον Βενιζέλο στην εσωκομματική μάχη του 2007 με τον Γ. Παπανδρέου. Ήταν ο ατύπως επικεφαλής του επιτελείου του, ο άνθρωπος που είχε αναλάβει όλα τα οργανωτικά.

Τον ακολούθησε και μετά την ήττα απ’ τον Γιώργο τότε. Ήταν πάντοτε δίπλα του. Πάλι ο συντονιστής του επιτελείου του. Και στα δύσκολα.

Όταν ο Β. Βενιζέλος επιτέλους κατάφερε να κερδίσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό αναβάθμισε εσωκομματικά τον άλλοτε δήμαρχο Κοζάνης και στενό του φίλο. Ουσιαστικά του παρέδωσε τα οργανωτικά του ΠΑΣΟΚ, αν και το γεγονός αυτό δυσαρέστησε άλλους φίλους του (όπως την Τ. Αντωνίου ή τον Γ. Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος εγκατέλειψε τον Χρ. Παπουτσή για να στηρίξει τον Βενιζέλο να γίνει αρχηγός του Κινήματος).

Και αργότερα τον αναβάθμισε σε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο. Και όλα στις σχέσεις τους μέχρι πρόσφατα ήταν μέλι-γάλα.

Το κλίμα άρχισε να χαλάει μόλις ο Βενιζέλος του πρότεινε τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, όταν συγκροτήθηκε η δικομματική κυβέρνηση. Αρνήθηκε. Και αρνήθηκε επειδή ο αρχηγός του του είχε τάξει τη θέση του υπουργού.

Όμως ο Βενιζέλος στο deal που έκανε με τον Σαμαρά και προκειμένου να κερδίσει τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης υποχώρησε σε άλλα αιτήματά του, όπως το να προέρχεται απ’ το ΠΑΣΟΚ ο υπουργός των Εσωτερικών.

Κι ο Πάρης είπε «εγώ δεν γίνομαι αναπληρωτής του Μιχελάκη»! Ο Βενιζέλος θύμωσε, αλλά το κλίμα δεν οξύνθηκε παραπάνω.

Όταν όμως κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο κι ο Κουκουλόπουλος άρχισε να

διαφοροποιείται κυρίως στο θέμα της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας, η μεταξύ τους ψυχρότητα εντάθηκε.

Και η πόλωση επήλθε μετά την καταψήφιση του σχετικού άρθρου του πολυνομοσχεδίου. Μάλιστα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι ο ίδιος ο Βενιζέλος επιχείρησε να κάνει «μασάζ» στον Πάρη προκειμένου να αλλάξει γνώμη, πλην επί ματαίω!

Ο Βενιζέλος είναι πλέον οργισμένος με τον έως πρόσφατα στενότατο συνεργάτη του. Και έχει δεχτεί εισηγήσεις να τον αντικαταστήσει από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, με το επιχείρημα ότι «δεν είναι δυνατό όλη η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ να ψηφίζει το πολυνομοσχέδιο κι ο Πάρης να το παίζει… αντίσταση και να είναι μάλιστα και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος»!

Η αντικατάστασή του θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη. Και σε κάθε περίπτωση αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει τα πυρά όλων σχεδόν των άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Διαφορετική περίπτωση αποτελεί ο Απ. Κακλαμάνης.

Ο παλαιότερος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει ντε φάκτο κερδίσει το δικαίωμα της διαφοροποίησης.

Κάποιοι σύντροφοί του λένε μάλιστα, ότι «ο Απόστολος ξεπέρασε τα όριά του αποδεχόμενος συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ., αυτός ο έχων καταβολές αντιδεξιές, οπότε ας μην του «μπαίνουμε» και πολύ»…

Ωστόσο και για τον Απόστολο υπάρχει σοβαρή δυσαρέσκεια. Και μάλιστα ορισμένοι εκ των τωρινών συνεργατών του Βενιζέλου (όπως για παράδειγμα ο εκπρόσωπος Τύπου Οδ. Κωνσταντινόπουλος) του ασκούν έντονη κριτική και αμφισβητούν αυτό το δικαίωμά του σε μια ιδιόμορφη εσωκομματική ασυλία!

Γενικά, το κλίμα στο πράσινο στρατόπεδο χαρακτηρίζεται από κάμποσους μικρούς –προσώρας…- εμφυλίους…