ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή απάντηση Αβραμόπουλου στους αρνητές των πολεμικών αποζημιώσεων

Σκληρή απάντηση Αβραμόπουλου στους αρνητές των πολεμικών αποζημιώσεων

Αυστηρό μήνυμα στη γερμανική πλευρά που επιμένει να αρνείται τις υποχρεώσεις της όσον αφορά στις πολεμικές αποζημιώσεις έστειλε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.


Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του κ. Φωτίου, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «οι θέσεις του για το εν λόγω θέμα παραμένουν σταθερές» και επικαλέστηκε παλαιότερες αναφορές του από τη θέση υπουργού Εξωτερικών.

«Η Ελληνική κυβέρνηση έχει συνέχεια. Η Διεθνής Δικαιοσύνη και τα δικαιοδοτικά όργανα, πέρα από κράτη, είναι αρμόδια να αποφασίζουν. Και όταν έρθει εκείνη η ώρα τότε θα κριθούν τελεσίδικα οι απόψεις των ενδιαφερομένων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αβραμόπουλος ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είχε απαντήσει στα επιχειρήματα της γερμανικής πλευράς γενικά αλλά και συγκεκριμένα στα όσα ισχυρίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάνοντας σαφές ότι οι εμμονικές αρνήσεις του Βερολίνου δεν κατεβάζουν τον πήχη των απαιτήσεων της χώρας.