Συνάντηση Γεωργιάδη – Αρβανιτόπουλου για την απορρόφηση καθηγητών

Συνάντηση Γεωργιάδη – Αρβανιτόπουλου για την απορρόφηση καθηγητών

Το θέμα της απορρόφησης των καθηγητών που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας από μονάδες Υγείας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος με τον υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη.

Τα δύο υπουργεία, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζουν να απορροφηθεί το 55%-60% στον κλάδο της Υγείας των περίπου 2.000 εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

«Είχαμε μία στενή συνεργασία, ούτως ώστε οι καθηγητές των επαγγελμάτων υγείας, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Παιδείας, να αξιολογηθούν και να απορροφηθούν από το υπουργείο Υγείας», σημείωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

«Θα ήθελα να πω στην ελληνική κοινωνία και κυρίως σε όλους τους συναδέλφους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ότι, εδώ υπάρχει σχεδιασμός και μέριμνα έτσι ώστε την επόμενη μέρα να μπορέσουν κι αυτοί να απορροφηθούν σε άλλους κλάδους» τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

«'Έχουμε ξεκινήσει μία στενή συνεργασία χωρίς να χάσουμε καθόλου χρόνο για να δώσουμε απάντηση στην αγωνία αυτών των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στο καθεστώς της κινητικότητας. Πρέπει να σας πω ότι για το Υπουργείο Υγείας αυτή η διαδικασία είναι μία ευλογία. Διότι υπάρχουν ειδικότητες, υπάρχουν γιατροί, υπάρχουν νοσηλευτές, υπάρχουν ακτινολόγοι, υπάρχουν οδοντοτεχνίτες, υπάρχουν οδοντίατροι, μία σειρά ειδικοτήτων στις οποίες έχουμε μεγάλη έλλειψη» σημείωσε, από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδης.