Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε η δική του Άκη Τσοχατζόπουλου

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε η δική του Άκη Τσοχατζόπουλου

Με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, συνεχίστηκε η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν σήμερα μάρτυρες υπεράσπισης του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών, Γιάννη Σμπώκου και των συγκατηγορουμένων του, Νίκου Γεωργουλάκη, εκπροσώπου εμπλεκόμενης εξωχώριας εταιρίας, και Σπύρου Χατζηνικολάου, δικηγόρου στην Κύπρο.

Μεταξύ των μαρτύρων του κ. Σμπώκου κατέθεσε ο εξάδελφός του, Βασίλης Σμπώκος, ο οποίος περιέγραψε τη σχέση του κατηγορούμενου με τον πρώην υπουργό ως «αυστηρά κομματική και υπηρεσιακή» συμπληρώνοντας: «Δεν είχα καταλάβει να είχαν ποτέ προσωπικές σχέσεις». Ο μάρτυρας περιέγραψε τον εξάδελφό του ως «το αριστερό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ» αναφέρθηκε στον αντιδικτατορικό αγώνα του και τόνισε: «Βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τον Γιάννη».

Ο μάρτυρας αμφισβήτησε όσα λέγονται για την περιουσιακή κατάσταση του κατηγορούμενου, σημειώνοντας ότι έχει μόνο το σπίτι του πατέρα του στα Ανώγεια, το οποίο δεν έχει καν ανακατασκευάσει.

Ο μάρτυρας του κ. Γεωργουλάκη, Φώτιος Δημήτριος, κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος δέχθηκε να γίνει εκπρόσωπος της ΝΟΜΠΙΛΙΣ χωρίς να γνωρίζει «την ουσία της υπόθεσης» και πιστεύοντας απόλυτα τις διαβεβαιώσεις της συγκατηγορουμένης του λογίστριας Ευφροσύνης Λαμπροπούλου πως «όλα ήταν καθαρά».

Επίσης, στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας του κατηγορούμενου Σπύρου Χατζηνικολάου, ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου, Αλέκος Μαρκίδης. Αναφερόμενος στη σύσταση της εταιρίας ΤΟΡΚΑΣΟ ο κ. Μαρκίδης υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε κατ" εντολή Ζήγρα, ο οποίος είχε συστηθεί ως έμπορος ξυλείας και δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να ξέρει ότι ενεργεί για τον πρώην υπουργό.