ΣΥΡΙΖΑ: Αποδομείται πλήρως το περιβόητο success story της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ: Αποδομείται πλήρως το περιβόητο success story της κυβέρνησης

«Τόσο η Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, όσο και η ΕΛΣΤΑΤ αποδομούν πλήρως το περιβόητο success story της κυβέρνησης», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις.


«Αν κάτι έχει γίνει παραπάνω από αντιληπτό είναι ότι το φάρμακο που έχει επιλεχθεί από την τρόικα και την κυβέρνηση για την κρίση χρέους, όχι μόνο δεν θεραπεύει το πρόβλημα, αλλά σκοτώνει και τον ασθενή», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι παρά το ότι η κοινωνία «ασφυκτιά από τις καταστροφικές επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής», εκείνη «συνεχίζει με κάθε κόστος τον αδιέξοδο δρόμο της λιτότητας».

«Οι προωθούμενες απολύσεις στο δημόσιο τομέα κατʼ εντολή της τρόικας δείχνουν ότι ο μνημονιακός οδοστρωτήρας δεν αφήνει παρά συντρίμμια στο δρόμο του. Η ισοπέδωση του δημόσιου τομέα δεν συνιστά μεταρρύθμιση που θα φέρει την ανάπτυξη, αλλά το ακριβώς αντίθετο», σημειώνει.

«Αδιάφορη για το κόστος της πολιτικής της, απομονωμένη από την κοινωνία, αντιμέτωπη με τα μνημονιακά της αδιέξοδα, η κυβέρνηση αποδομείται καθημερινά», υποστηρίζει, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ο πολιτικός της χρόνος τελειώνει. Και αυτό –καταλήγει- «δεν σώζεται με απειλές διαγραφών βουλευτών».