ΣΥΡΙΖΑ: Κοινωνικό μακελειό δίχως τέλος

ΣΥΡΙΖΑ: Κοινωνικό μακελειό δίχως τέλος

Για «σχεδιαζόμενη κοινωνική γενοκτονία» κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος αναφερόμενος στις τις επικείμενες αλλαγές στο δημόσιο τομέα.

Όπως αναφέρει, εμβρόντητος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί το νέο, πιο σκληρό γύρο της μνημονιακής βαρβαρότητας.

«Το κράτος ακρωτηριάζεται, οι κοινωνικές υπηρεσίες αποσαθρώνονται, υπάλληλοι με προϋπηρεσία ετών, ακόμα και κάτοχοι διδακτορικών τίτλων, μέσω της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας οδηγούνται στην απόλυση», σημειώνει και προσθέτει πως σειρά έχουν τώρα τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα κοινωνικά ιδρύματα, κι ότι άλλο το ατελές κοινωνικό κράτος στήριξε μέχρι τώρα, τα πολύπαθα, τα φτωχά κοινωνικά στρώματα.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε σχεδιασμένη κοινωνική γενοκτονία. Εκατομμύρια συμπολιτών μας που δεν έχουν τα προς το ζην καλούνται να ξεχρεώσουν τους δανειστές, διακινδυνεύοντας την ίδια την επιβίωσή τους. Επιτηδευματίες διασύρονται κι επιχειρηματίες ευτελίζονται σε κοινή θέαση. Η ανεργία καλπάζει, ιδιαίτερα των νέων μας. Κοινωνικό μακελειό χωρίς τέλος, με άπειρα μνημονιακά ανακοινωθέντα κατά του εχθρού λαού.

Ο λαός, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, πρέπει να μείνει όρθιος. Η κοινωνία πρέπει να προστατευθεί, πρέπει να ελπίζει, η καταστροφή της χώρας πρέπει να σταματήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά, παίρνει πρωτοβουλίες σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα για έξοδο από το βαθύ μνημονιακό τούνελ, για έξοδο προς τα μπρος με προοπτική, διαφυγή στο μέλλον, με οικονομική ανάπτυξη, στήριξη της μισθωτής εργασίας, με αξιοπρέπεια και ευημερία για όλους».