ΣΥΡΙΖΑ:Το success story υπάρχει μόνο στην φαντασία του Σαμαρά

ΣΥΡΙΖΑ:Το success story υπάρχει μόνο στην φαντασία του Σαμαρά

Σε σχόλιο προχώρησε το γραφείο- Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό ομόλογό του.

«Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να χτίζει αναπτυξιακά παλάτια πάνω στην άμμο ενός success story, το οποίο δεν υπάρχει παρά μόνο στη δική του φαντασία.

Ο κ. Σαμαράς, προσδεδεμένος το άρμα της κ. Μέρκελ, έχει επιλέξει το δρόμο της υποταγής στην πολιτική της ακραίας λιτότητας, που διαλύει τις κοινωνίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμένοντας αμετανόητα πιστός και αμετακίνητος στη μνημονιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική, ετοιμάζοντας νέο κύμα απολύσεων, οριζόντιων περικοπών, λουκέτων και περαιτέρω υποβάθμισης του κοινωνικού κράτους.

Όσο δε για τον «πολυπόθητο» στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, με την καταστροφική πολιτική που ασκείται, αν και όποτε επιτευχθεί, θα έχει κοστίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα έχει σπρώξει όλο και περισσότερους πολίτες στην εξαθλίωση.

Ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος περνάει μέσα από την ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη ώστε να αλλάξει το σκηνικό και δοθεί ελπίδα και ρεαλιστική προοπτική».