Η κινητικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης Βαρβιτσιώτη–ΠΟΕΥΝ

Η κινητικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης Βαρβιτσιώτη–ΠΟΕΥΝ

«Πιστεύω στο θεσμό της κινητικότητας για την αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα, που είναι μια συνολική απαίτηση της κοινωνίας, ωστόσο γνωρίζω από την άλλη πλευρά και τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στο υπουργείο Ναυτιλίας», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά από συνάντηση που είχε με μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του υπουργείου Ναυτιλίας, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο του, ζητώντας ενημέρωση για το θέμα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης διαβεβαίωσε τα μέλη της ομοσπονδίας ότι οι ανάγκες στο υπουργείο είναι μεγάλες και δεν έχουν ακόμα καθοριστεί και ότι οποιοσδήποτε αριθμός υπαλλήλων τεθεί σε κινητικότητα, θα καθοριστεί με βάση τα κριτήρια των αναγκών. Τόνισε, επίσης, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα βρει την κατάλληλη λύση, που θα καλύπτει όλες τις πλευρές και ότι δεν σημαίνει πως όσοι τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας θα απολυθούν.

Ο υπουργός δήλωσε ότι το μέτρο της κινητικότητας το στήριξε και ως βουλευτής και αποτελεί το μόνο τρόπο που θα μας οδηγήσει σε έναν πιο παραγωγικό και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα. Δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ότι σύντομα θα υπάρχει η οριστική θέση του υπουργείου για το θέμα.

Η οποιαδήποτε αναφορά στο ΥΝΑ για διαθεσιμότητα είναι έξω από κάθε λογική, αφού υπάρχουν τεράστια κενά στη Κεντρική Υπηρεσία, στη Ναυτική Εκπαίδευση, στην Πλοηγική Υπηρεσία και στα Νομικά Πρόσωπα, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ναυτιλίας (ΠΟΕΥΝ).

Η ομοσπονδία αναφέρει ότι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης έχει αξιολογήσει τις δομές του υπουργείου Ναυτιλίας και ο απαραίτητος αριθμός των υπαλλήλων που προτείνει να παραμείνουν, είναι ο αριθμός των υπηρετούντων 590.
Πρόσφατα μάλιστα, τονίζει, το ΥΝΑ ζήτησε την πρόσληψη 170 υπαλλήλων, για τις Κεντρικές Υπηρεσίες και τη Περιφέρεια.

Το ΔΣ της ΠΟΕΥΝ θεωρεί ότι δεν είναι ηθικό να απολύονται πολιτικοί υπάλληλοι και να προσλαμβάνονται πολλαπλάσιοι ένστολοι στο ίδιο υπουργείο, ένα χρόνο μάλιστα μετά την πανηγυρική ανασύσταση και 4 μήνες μετά την ανασυγκρότηση του ΥΝΑ, χωρίς την ύπαρξη οργανισμού, χωρίς περιγραφή των θέσεων, χωρίς νέα αξιολόγηση οργανικών μονάδων σε κέντρο και περιφέρεια του πολιτικού και ένστολου προσωπικού.