ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ ζητά να προχωρήσει το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Το ΠΑΣΟΚ ζητά να προχωρήσει το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε Δήμους και Δημόσιες Υπηρεσίες για 50.000 άνεργους να προκηρυχθεί σε κάθε περίπτωση μέσα στον Σεπτέμβριο και να αρχίσει να υλοποιείται άμεσα, από τον Οκτώβριο, ζήτησε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση που είχε με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Θόδωρο Αμπατζόγλου.

Στη συνάντηση, η αντιπροσωπεία του Κινήματος, σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε - και όπου σημειώνεται ότι το πρόγραμμα έχει νομοθετηθεί από τον Απρίλιο και ότι έχει συμφωνηθεί με την τρόικα και πρέπει το ταχύτερο πια να προκηρυχθεί - επεσήμανε ότι η όλη διαδικασία πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και να υπάρχουν διαφανή και σαφή κριτήρια μοριοδότησης.

Η αντιπροσωπεία που αποτελούνταν από το Χρήστο Πρωτόπαπα και το Δημήτρη Καρύδη, ενημερώθηκε για την εφαρμογή του Προγράμματος και, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, από τη συζήτηση προέκυψαν «εκκρεμότητες» στην υπογραφή σχετικών ΚΥΑ από τα συναρμόδια υπουργεία και στη σύνταξη Τεχνικών Σχεδίων από τις αρμόδιες αρχές των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ψηφιακής Σύγκλισης και Δια βίου Μάθησης, από τα οποία θα αντληθούν οι απαιτούμενοι πόροι (170 εκατ. ευρώ).

«Όταν η ανεργία αυξάνεται δεν μπορεί να καθυστερούν παρεμβάσεις για την προσωρινή ανακούφιση και απασχόληση των ανέργων που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, ως βήμα διαφύλαξης της Κοινωνικής Συνοχής», τονίζεται στο ενημερωτικό σημείωμα της Χ. Τρικούπη. Στη συνάντηση συζητήθηκε και το Πρόγραμμα Μαθητείας ΟΑΕΔ και ιδιαίτερα το θέμα της επέκτασής του, που θα επιφέρει η ψήφιση και η εφαρμογή του Νόμου για την αναβάθμιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Επ' αυτού, ο κ. Αμπατζόγλου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι ο Οργανισμός μπορεί να αναλάβει μεγάλο μέρος της υλοποίησης των προβλέψεων του Νόμου εφ όσον διασφαλισθούν οι πόροι μέσω ΕΣΠΑ και έγκριση της πρόσληψης ωρομισθίων καθηγητών.