ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Ποινικές ευθύνες της ΤτΕ στη μεταβίβαση της Proton

Ν. Παππάς: Ποινικές ευθύνες της ΤτΕ στη μεταβίβαση της Proton

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα τονίζει πως ενώ σε σχετικό εισαγγελικό πόρισμα διαπιστώθηκαν ποινικές ευθύνες της ΤτΕ, αντί να ασκηθούν διώξεις η δικογραφία «ανακατεύεται» με άλλη υπόθεση.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τις ποινικές ευθύνες της Τραπέζης της Ελλάδος στη μεταβίβαση της Proton Bank.

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, κ. Νίκος Παππάς, με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» επισημαίνει το ενδεχόμενο ύπαρξης ποινικών ευθυνών της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας για το θέμα της μεταβίβασης της Proton Bank.

Ο ίδιος τονίζει πως ενώ σε σχετικό εισαγγελικό πόρισμα διαπιστώθηκαν ποινικές ευθύνες της Τραπέζης της Ελλάδος, αντί να ασκηθούν διώξεις η δικογραφία «ανακατεύεται» με άλλη υπόθεση.

Ο κ. Παππάς μάλιστα, μιλά έξω από τα δόντια και δε διστάζει, με αφορμή και την ανακίνηση του ζητήματος της διόγκωσης του δημόσιου χρέους από την ΕΛΣΤΑΤ, να κάνει λόγο για επιχειρήσεις συγκάλυψης μεγάλων σκανδάλων.

«Καθώς μαθαίνουμε, σε εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση της μεταβίβασης της Proton διαπιστώθηκαν ποινικές ευθύνες της ΤτΕ. Αντί να ασκηθούν διώξεις, η δικογραφία ανακατεύεται με άλλη υπόθεση. Ελπίζουμε αυτό να μη συμβαίνει με στόχο να μην απαγγελθούν κατηγορίες στους υπαίτιους και τα στοιχεία για τις παράνομες πράξεις που διαπίστωσε ο εισαγγελέας να “χαθούν” στα χιλιάδες έγγραφα μιας άλλης δικογραφίας για άλλες αξιόποινες πράξεις άλλων κατηγορουμένων. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι αρμόδιοι δικαστές ότι η υπερβολική αυστηρότητα, έως σκληρότητα, σε πρόσωπα που στερούνται πολιτική προστασία δεν αποτελεί άλλοθι για την ασυλία που παρέχουν σε ισχυρούς. Πιστεύουμε ότι τα αρμόδια θεσμικά όργανα, όπως κάνουν στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, θα αποτρέψουν κάθε μορφή παρέμβασης ή συγκάλυψης», υπογραμμίζει ο κ. Παππάς.

Είναι πασιφανές πως αν και οι ευθύνες για την Proton και το ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ξεκάθαρες, ορισμένοι προσπαθούν να εμπλέξουν την υπόθεση με τερατολογίες (μόνο τη δολοφονία Κένεντι δεν ενέπλεξαν), με σαφή στόχο την καθυστέρηση απόδοσης ευθυνών ή ακόμα και τη συγκάλυψη προσώπων.

Ο κ. Παππάς δεν αφήνει στο απυρόβλητο ούτε το ΚΚΕ, με αφορμή την πώληση του «902″ σε «offshore» εταιρίες: «Το πώς ο Περισσός διαχειρίστηκε τους εργαζομένους και οι δαιδαλώδεις διαδρομές των offshore εκθέτουν ανεπανόρθωτα την ηγεσία του, η οποία επιλέγει σε αυτή την περίοδο να δώσει τη συχνότητα στη Δεξιά».

Διαβάστε επίσης:

Στο ΣτΕ τρία πρώην διευθυντικά στελέχη της PROTON