ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κουτσούμπα με αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΕΤ3

Συνάντηση Κουτσούμπα με αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΕΤ3

«Μας δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουμε ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΤ3»,δήλωσε μεταξύ άλλων ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την συνάντησή του με αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΕΤ3.

«Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Η θέση του ΚΚΕ για την δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή, ενώ θυμίζω ότι για πολλά χρόνια ασκούσαμε κριτική και κάναμε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες προκειμένου να μπορέσει να εκφράζεται και μέσα από την δημόσια ραδιοτηλεόραση η φωνή του ΚΚΕ, η φωνή των αγώνων των εργαζομένων, αλλά δεν διστάσαμε ούτε για μια στιγμή.

Από την πρώτη στιγμή -όταν έπεσε το «μαύρο» στις οθόνες- βρεθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα και δώσαμε την μάχη και στην Βουλή και έξω από αυτή για να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα που δημιουργούσε την νέα αυτή ραδιοτηλεόραση που βλέπουμε αυτές τις μέρες με αυτό το μεταβατικό σχήμα.

Ανεξάρτητα από το σχήμα που θα έχει ή έχει μια δημόσια ραδιοτηλεόραση, αυτό που χρειάζεται είναι να τηρούνται απαρέγκλιτα συγκεκριμένοι κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας στην ενημέρωση του λαού, να μπορεί να προβάλλει τους αγώνες των εργαζομένων, να ασκεί πολύπλευρη ενημέρωση και βεβαίως να μπορεί, όσο αυτό είναι δυνατό στις σημερινές συνθήκες αυτού του συστήματος που ζούμε, να προβάλλει ισότιμα τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων και βεβαίως ειδικά θέλουμε να αναφερθούμε στις θέσεις του ΚΚΕ και στους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος και οπωσδήποτε να μην ασκεί αντικομουνισμό, να συμβάλλει στην πρόοδο και στην αγωνιστική διαπαιδαγώγηση του λαού και της νεολαίας», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς αν «έχει νόημα να συνεχιστεί ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ», ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, νομίζουμε ότι οι αγώνες πρέπει να συνεχίζονται εφόσον οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι ίδιοι οι απολυμένοι συμμετέχουν καθημερινά ενεργά σε αυτούς και εφόσον μέσα από συλλογικές, λαϊκές, δημοκρατικές διαδικασίες και συνελεύσεις, αποφασίζουν για το μέλλον του αγώνα τους».

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Καμμένου με εκπροσώπους εργαζομένων της ΕΤ3