ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να ενημερώσει η κυβέρνηση τη Βουλή για το θέμα της Συρίας

ΣΥΡΙΖΑ: Να ενημερώσει η κυβέρνηση τη Βουλή για το θέμα της Συρίας

Αιχμές κατά της κυβέρνησης ότι παραβλέπει «τους κινδύνους που εγκυμονεί η σχεδιαζόμενη στρατιωτική επίθεση στη Συρία, τόσο για τη χώρα όσο και για την περιοχή συνολικά, αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου επισημαίνει ότι η σημερινή συνάντηση Βενιζέλου - Αβραμόπουλου προαναγγέλλει τη συμμετοχή της Ελλάδας στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επίθεση.

Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται για ακόμη μία φορά πως «η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα το Κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό για τις εξελίξεις στη Συρία, καθώς και για τις προθέσεις της».

Η αξιωματική αντιπολίτευση επαναλαμβάνει πως «η Ελλάδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση και με κανέναν τρόπο να εμπλακεί σε μία στρατιωτική επίθεση ενάντια στη Συρία, παρέχοντας οποιουδήποτε τύπου διευκόλυνση ή κάλυψη».

«Αντίθετα», συμπληρώνει, «πρέπει να αποτελέσει πόλο σταθερότητας και ενεργών πρωτοβουλιών, στην κατεύθυνση της ειρηνικής επίλυσης του ζητήματος και της διασφάλισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων του συριακού λαού, μέσα από την ουσιαστική παρέμβαση του ΟΗΕ στις εξελίξεις».