ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίκυ Σταμάτη: Ήμουν και είμαι μαχητής του φωτός...

Βίκυ Σταμάτη: Ήμουν και είμαι μαχητής του φωτός...

«Είναι η πρώτη φορά που παρίσταμαι ενώπιον σας ζητώντας απονομή δικαιοσύνης και είμαι βέβαιη ότι θα αποδοθεί. Είμαι αθώα. Παντελώς αθώα..».

Με τα λόγια αυτά η Βίκυ Σταμάτη άρχισε την απολογία της στη δίκη για τις «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Αποδίδοντας στον εαυτό της μόνο τους «ιερούς ρόλους της μάνας και της συζύγου» και κανέναν άλλο λύγισε όταν αναφέρθηκε στο ανήλικο παιδί της, που τιμωρείται, όπως είπε λόγω του επιθέτου του.

«Τιμωρήθηκε πολύ σκληρά. Και αναρωτιέμαι γιατί εγώ; η καλύτερα γιατί και εγώ» Και συνέχισε λέγοντας «Δεν έχει αποδειχθεί τίποτα σε βάρος μου. Όλα όσα μου καταμαρτυρούν είναι όσα επικαλέστηκε ο Τύπος και αυτά είναι αβάσιμα συκοφαντικά και κολάσιμα, με οδήγησαν στο δεσμωτήριο του Κορυδαλλού για 17 μήνες. Είχα απόλυτη πίστη ότι θα είχε αποδοθεί δικαιοσύνη νωρίτερα στο πρόσωπό μου».

Η σύζυγός του πρώην υπουργού υποστήριξε ότι δεν γνώριζε κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της ούτε ακόμα πρόσωπα με τα οποία ο σύζυγός της είχε στενή οικογενειακή ή κομματική σχέση. «Ήμουν και είμαι μαχητής του φωτός. Όλες οι ενέργειές μου ήταν στο φως και έγιναν πασίγνωστες. Όλα τα είχα αφήσει στο σύζυγό μου».

Εισαγγελέας(Π. Παναγιωτόπουλος): Σας καταμαρτυρούν ότι βρέθηκαν αποδείξεις στο γραφείο του συζύγου σας που δείχνουν ότι έχετε προβεί σε αγορές πολυτελών καταναλωτικών αγαθών. Δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζατε την προέλευση αυτών των χρημάτων..

Αλέξης Κούγιας (υπεράσπιση Β. Σταμάτη): Δεν δικαιολογείται η γυναίκα του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ελλάδας να μην μπορεί να αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια; Βρήκατε πτώμα και το χτυπάτε.

Β.Σταμάτη: Ο, τι μας καταμαρτυρούν είναι ψευδές και αβάσιμο ,δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο.

Β. Σταμάτη: Ποιος φυλακίστηκε, διώχθηκε και τιμωρήθηκε ποτέ για δυο καναπέδες, κρόσια και κουρτίνες;

Εισαγγελέας: Δεν είναι μόνο δυο καναπέδες.

Β. Σταμάτη: Δυο μόνο είναι στο σπίτι...

Διαβάστε επίσης:

Σμπώκος: Είμαι ο εύκολος στόχος

Δίκη Τσοχατζόπουλου: Η μαντινάδα του Σμπώκου