ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Το Νοέμβριο η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς

Χατζηδάκης: Το Νοέμβριο η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα μέτρα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες παρείχε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός μιλώντας στον Anti1 ξεκαθάρισε πως δεν θα αλλάξει η κατάσταση στην αγορά από την μία μέρα στην άλλη, αλλά στόχος της κυβέρνησης είναι να τονωθεί σταδιακά η μικρομεσαία επιχείρηση.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι έχει διανυθεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της διαδρομής. «Μένει μόνο να παρθούν μέτρα που έχουν να κάνουν με τον περιορισμό του Δημοσίου, με διαρθρωτικές αλλαγές που είναι προς όφελος της οικονομίας», είπε.

«Πέρυσι είχαμε αμφιβολία. Υπάρχει σταθερή κυβέρνηση πλέον. Δεν είχαμε εικόνα εάν θα παραμείνουμε στο ευρώ. Τώρα δεν υπάρχει ούτε λόγος γι’ αυτό», πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «η μεγάλη μας προσπάθεια είναι να αρχίσουν να δίνονται δάνεια. Δε θέλω να λαϊκίσω αλλά η δουλειά των τραπεζών είναι να αρχίσουν να δίνουν δάνεια».

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως η αυριανή συνάντηση με τον τραπεζικό κλάδο είναι κομβικής σημασίας ώστε να πεισθούν οι τράπεζες να δώσουν χρήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Έχουμε δώσει κάποια κεφάλαια μέσω του ΕΣΠΑ. Δεν προτίθεμαι να κάνω τον δημοσιοσχετίστα σε αυτό το υπουργείο. Θα τους πούμε να εφαρμόσουν αυτό που είπαμε. Η υπόσχεση που δώσαμε στον πρωθυπουργό θα τηρηθεί. Στη συνάντησή μου με τις τράπεζες θα πιέσω για να ριχτούν χρήματα στην αγορά». Πρόσθεσε ακόμη ότι «δεν είπα ότι θα πάμε ξαφνικά από την κόλαση στον παράδεισο. Το τραπεζικό μας σύστημα ήταν κατεστραμμένο».

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης, λέγοντας ότι στόχος είναι «να έχουμε ένα διαφανές σύστημα χωρίς φοροδιαφυγή. Θα χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή. Θα ήταν ανεύθυνο από την πλευρά μου να έρθω για να γίνω αρεστός σε κάποιους τηλεθεατές».

Τέλος μίλησε και για το θέμα των πλειστηριασμών λέγοντας ότι «η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα ξεκινήσει το Νοέμβρη».