ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φταίει ο Παπανδρέου και το ανεκδιήγητο δημοψήφισμά του!»

«Φταίει ο Παπανδρέου και το ανεκδιήγητο δημοψήφισμά του!»

Επικριτικός για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης.

Ο κ. Χριστοδουλάκης μιλώντας στο Συμπόσιο που οργανώνει το ΙΣΤΑΜΕ για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ είπε σχολιάζοντας τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Τρόικα πως η τότε κυβέρνηση βρήκε πολύ βολική την ανάμειξή του ίσως γιατί πίστευε ότι θα του φόρτωνε την ευθύνη λήψης δυσάρεστων μέτρων που εκείνη δεν τολμούσε να πάρει για να μην έρθει σε αντίθεση με το «λεφτά υπάρχουν».

Επίσης ο κ. Χριστοδουλάκης χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο» το δημοψήφισμα που πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου και πως ο σχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου διέσωσε τη χώρα. Επίσης υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα που υπογράφηκε από την ελληνική κυβέρνηση το 2010 οδηγεί την ελληνική οικονομία σε ύφεση και πάλι ύφεση με αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία να έχει συρρικνωθεί κατά 25%.

Στον κ. Χριστοδουλάκη ανέλαβε να απαντήσει ο Φίλιππος Σαχινίδης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Παπανδρέου. Ο κ. Σαχινίδης υπενθύμισε πως ύφεση προυπήρχε των μνημονίων και με δεικτικό τρόπο απαντώντας στον προηγούμενο ομιλητή είπε πως δεν έχει ακούσει καμία πρόταση για το πώς θα μειωνόταν το πρωτοφανές - όπως είπε - πρωτογενές έλλειμμα των 25 δισ.

Διαβάστε επίσης:

Αντώναρος:Απύθμενο θράσος ο ΓΑΠ-Ο Σημίτης ξεχνά τους Μαντέλη-Τσουκάτο

«Κατά ριπάς» οι βολές Σημίτη εναντίον του Γ. Παπανδρέου

«Δηλητηριώδη βέλη» Σημίτη εναντίον Παπανδρέου και Καραμανλή

Γ.Παπανδρέου:Άλλοι ήταν οι εμπρηστές και την πληρώνουν οι πυροσβέστες

Βενιζέλος: Δεν υπήρχε ούτε υπάρχει ένα σχέδιο Β εκτός ΕΕ και ευρώ