ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Να γίνει η Β. Ελλάδα η «Silicon Valley» της Ευρώπης

Καμμένος: Να γίνει η Β. Ελλάδα η «Silicon Valley» της Ευρώπης

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη για την 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΤ3 και συναντήθηκε με τους εργαζομένους και στη συνέχεια επισκέφθηκε τα περίπτερα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την εξής δήλωση: «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ένα γεγονός που μετέφερε την καρδιά της Ελλάδας να χτυπά εδώ στη Θεσσαλονίκη, στη συμπρωτεύουσα, που μετατράπηκε δυστυχώς σε πρωτεύουσα της κορδέλας. Οι πρωθυπουργοί περνούν κάθε χρόνο και εγκαινιάζουν έργα που δεν γίνονται ποτέ.

Δυστυχώς η κυβέρνηση αποφάσισε να υποβαθμίσει τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, να μην είναι παρόντες παρά για λίγες ώρες. Εμείς θα παραμείνουμε εδώ και τις πέντε ημέρες, δίνοντας συνέντευξη τύπου, κάνοντας την ομιλία στο Βελλίδειο, συναντώντας το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου. Πιστεύουμε ότι η επιλογή να αναπτυχθεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης στην έρευνα, την καινοτομία και την τεχνολογία έχει ιδιαίτερη σημασία.

Η Ελλάδα του αύριο μπορεί να είναι μια Ελλάδα μακριά από τα μνημόνια με χαμηλή φορολογία και με ευκαιρίες ανάπτυξης. Να δώσουμε τη δυνατότητα να υπάρχει η ευρωπαϊκή Silicon Valley εδώ στη Βόρεια Ελλάδα και να ξεκινήσουμε πάλι το δρόμο της ανάπτυξης, το δρόμο των εξαγωγών, το δρόμο εκείνο που θα φέρει πίσω τους νέους επιστήμονες που φεύγουν για το εξωτερικό. Θα κάνουμε τα πάντα για αυτό».

Διαβάστε επίσης:

Καμμένος: Καμία πιθανότητα συνεργασίας με μνημονιακά κόμματα