ΠΟΛΙΤΙΚΗ

N.Νικολόπουλος: «Το Κράτος-παρωδία οφείλει να αλλάξει άμεσα!»

N.Νικολόπουλος: «Το Κράτος-παρωδία οφείλει να αλλάξει άμεσα!»

«Εάν δεν το κάνουμε τώρα, σύντομα θα δούμε να εξαφανίζονται μέσα από τα χέρια μας οι ελάχιστες οικονομίες μας στην Τράπεζα, το αυτοκίνητό μας, το σπίτι μας και φοβούμαι πως, οι ουρές των συσσιτίων θα γίνουν πλέον όχι καθημερινό θέαμα για τα ΜΜΕ αλλά μια σκληρή και όχι εικονική πραγματικότητα!» δηλώνει με θλίψη ο Νίκος Νικολόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος.

Σε σχετική συνέντευξη τύπου, ο κ. Νικολόπουλος σχολιάζει την πλήρη παράνοια που καθημερινά διέπει την λειτουργία της κυβέρνησης, καθώς πολλά υπουργεία προκηρύσσουν διαγωνισμούς για προμήθειες υλικών και παροχή υπηρεσιών, με δέσμευση των απαιτούμενων πιστώσεων από τον λειτουργικό τους προϋπολογισμό και στη συνέχεια κατακυρώνουν και υπογράφουν συμβάσεις με εταιρείες, οι οποίες όμως όταν υποβάλλουν τιμολόγια για να πληρωθούν, δεν βρίσκουν ανταπόκριση από τους Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συμβουλίου που δεν εγκρίνουν τα χρηματικά εντάλματα.

Ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κάνει λόγο για κουτοπονηριές, καθώς αυτή η τακτική έχει ως αποτέλεσμα, οι απλήρωτοι λογαριασμοί να μετατίθενται στους επόμενους προϋπολογισμούς των υπουργείων, τα οποία με αυτό τον τρόπο έχουν κάθε χρόνο και μικρότερο προϋπολογισμό, το δημόσιο να πληρώνει πολλά χρήματα σε τόκους, η δικαιοσύνη να επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο και πολλές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα να φοράνε κρατικό «φέσι», σε μια εποχή μάλιστα που σχεδόν όλες αγωνίζονται να επιβιώσουν.

Καταλήγοντας, τονίζει: «Σε λίγο, τα Υπουργεία θα καταρρεύσουν, λόγω αδυναμίας συντήρησης, επισκευής και λειτουργίας μιας και δεν μπορούν να υλοποιήσουν τους ήδη κουτσουρεμένους ετήσιους λειτουργικούς προϋπολογισμούς τους και υποχρεωτικά χρεώνουν τους επόμενους! Αντί να συμμαζέψουν τα οικονομικά του χώρου τους οι εκάστοτε Υπουργοί, Αναπληρωτές και Υφυπουργοί οδηγούνται σε ένα κυνήγι «μαγισσών» και στο τέλος, αφού αποδεικνύονται ανίκανοι να δώσουν λύση στα οικονομικά αδιέξοδα που οι ίδιοι οδήγησαν τη Χώρα μας, ενώ τα πολιτικά τους παπαγαλάκια διαλαλούν ότι, λαμβάνουν «αποφάσεις σταθμούς»