ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Η πρόκληση εκλογών από τη Χρυσή Αυγή θα είναι ευκαιρία

Βενιζέλος: Η πρόκληση εκλογών από τη Χρυσή Αυγή θα είναι ευκαιρία

Συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο Reuters

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Η Ελλάδα δεν απαιτεί τρίτο πακέτο διάσωσης και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της χωρίς να επιβαρύνει περαιτέρω τους υποστηρικτές της, βελτιώνοντας τους όρους του χρέους της και πιθανότατα επιστρέφοντας στην αγορά ομολόγων του χρόνου, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Καταλαβαίνουμε πολύ καλά το πόσο δύσκολο είναι για κάθε κυβέρνηση να αποδεχθεί μια ελάφρυνση χρέους... Η απαίτησή μας δεν είναι η ελάφρυνση χρέους. Είναι ένα επιπλέον reprofiling χωρίς πρόβλημα, χωρίς επιπλέον βάρος για τους θεσμικούς εταίρους μας», διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως «μιλάμε για πιθανότητα μιας χαμένης γενιάς», προσθέτοντας ότι οι προοπτικές κοινωνικής έκρηξης εάν οι Έλληνες πολίτες αναγκαστούν να υποστούν περισσότερη δημοσιονομική λιτότητα αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη χώρα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέων μέτρων τόνισε πως «δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα. Δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις».

Κατά τον ίδιο, η άνοδος της Χρυσής Αυγής, είναι προϊόν της κρίσης. Σε ότι αφορά την «απειλή» της Χ.Α. για εκλογές, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως το κόμμα θα έβλαπτε τον εαυτό του εάν προσπαθήσει να εκβιάσει εκλογές παραιτούμενο από τη βουλή.

«Είναι ένα είδος πολιτικής αυτοκτονίας για αυτούς», ανέφερε, σημειώνοντας πως αυτό «δεν είναι απειλή, αλλά μια μεγάλη ευκαιρία».