ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Die Presse: «Κακό ξύπνημα για τη Χρυσή Αυγή»

Die Presse: «Κακό ξύπνημα για τη Χρυσή Αυγή»

Εκτενές είναι το ρεπορτάζ της αυστριακής Die Presse, με τίτλο «Κακό ξύπνημα για τη Χρυσή Αυγή».

Στο εν λόγω ρεπορτάζ χαρακτηρίζεται επιτυχία της εκτελεστικής εξουσίας η προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου. «…Και είναι μια ένδειξη ότι είναι καλά θεμελιωμένα τα σημεία του κατηγορητηρίου σε βάρος της ηγεσίας του κόμματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση».

Στο ίδιο ρεπορτάζ διευκρινίζεται ότι «η σκληρή αντιμετώπιση του Μιχαλολιάκου και των ανθρώπων του (σ.σ.: από τον Σαμαρά) εγκυμονεί κινδύνους, για παράδειγμα, στην περίπτωση που οι βουλευτές αθωωθούν από το δικαστήριο. Δεν είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που ο Σαμαράς αναζητά την πιο επικίνδυνη λύση», γράφει η Presse, απαριθμώντας τους λόγους που ο συντηρητικός πρωθυπουργός αποφάσισε να συντρίψει τώρα το ακροδεξιό φάσμα.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έδωσε μεγάλη σημασία στη δήλωση του προέδρου των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «μη αποδεκτή» ευρωπαϊκή προεδρία, εάν δεν είναι σε θέση να θέσει υπό έλεγχο τη Χρυσή Αυγή. «Με δεδομένη την πληγωμένη φήμη της εξαιτίας της κρίσης χρέους η Αθήνα δεν μπορεί να ανοίξει και δεύτερο μέτωπο στην Ευρώπη» γράφει χαρακτηριστικά η αυστριακή εφημερίδα, παραπέμποντας στην διείσδυση ακροδεξιών στοιχείων στους μηχανισμούς της αστυνομίας.

Απόδοση: DW