ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάχη για ελαφρυντικά δίνουν οι ένοχοι στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Μάχη για ελαφρυντικά δίνουν οι ένοχοι στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Μάχη να κερδίσουν έστω και ένα ελαφρυντικό προκειμένου να πέσουν στα μαλακά δίνουν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι στην υπόθεση των «χρυσών» μιζών από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου διότι –όπως είπε- «η πολιτεία του πρώην υπουργού ήταν χωρίς σκιές πριν την έναρξη της αποδιδόμενης εγκληματικής δραστηριότητας".

Ωστόσο ο έτερος υπερασπιστής του Γιάννης Παγορόπουλος διαφώνησε με την αναγνώριση του ελαφρυντικού με το αιτιολογικό ότι «η υπόθεση είναι πολιτική» και δεν μπορεί να κριθεί με νομικά κριτήρια.

«Δώσατε την ευκαιρία να ανακουφιστεί το πολιτικό σύστημα με την απόφαση σας...» είπε με δόση ειρωνείας προς τους δικαστές.

Το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου ζήτησε για λογαριασμό της Βίκυς Σταμάτη και ο Αλέξης Κούγιας, ενώ από την πλευρά τους οι δικηγόροι της λογίστριας Φρόσως Λαμπροπούλου επισήμαναν ότι η εντολέας τους είχε απόλυτη εξάρτηση και σχέση επιβολής σε αυτήν ο πρώην υπουργός.

Το ελαφρυντικό ότι τελούσε σε σχέση εξάρτησης με τον πρώην σύζυγο της αλλά και αυτό του πρότερου έντιμου βίου ζήτησε και η υπεράσπιση της Γκουντρουν Τσοχατζοπουλου.

Διαβάστε επίσης:

Ένοχος για όλα τα αδικήματα ο Τσοχατζόπουλος

Η ώρα της ετυμηγορίας για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Έφτασε η ώρα της κρίσης: Αύριο ή την Τρίτη η απόφαση για τον Άκη

Κούγιας: Ο Τσοχατζόπουλος δεν έχει μαντήλι να κλάψει

Ράδιο αρβύλα τα περί αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου