ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυο Έλληνες εφοπλιστές «δείχνει» μάρτυρας ως χρηματοδότες της Χ.Α.

Δυο Έλληνες εφοπλιστές «δείχνει» μάρτυρας ως χρηματοδότες της Χ.Α.

Δύο μεγάλους Έλληνεςεφοπλιστές«δείχνει» ως τους βασικούς τροφοδότες της Χρυσής Αυγής πρώην υποστηρικτής της ο οποίος εξετάστηκε στο πλαίσιο της ανάκρισης για την εγκληματική δράση της οργάνωσης.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο το οποίο εκτίει ποινή στις φυλακές της Λάρισας, δηλώνει δημοσιογράφος και κατ’ ομολογία του ήταν γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Νοτίων προαστίων από την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους, το καλοκαίρι του 2012, μέχρι και τον Απρίλιο του 2013 και ήταν υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής από το 2009.

«Έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου ονόματα δύο μεγάλων Ελλήνων εφοπλιστών. Επί του παρόντος δεν επιθυμώ να τα αναφέρω γιατί δεν έχω διασταυρώσει την πληροφορία αυτή…» υποστήριξε ενώπιον των ανακριτών ο μάρτυρας και επιφυλάχθηκε να προσκομίσει περισσότερα στοιχεία για τις σχέσεις Χρυσής Αυγής- εφοπλιστών.

Ο μάρτυρας πάντως αναφερόμενος στον οπλισμό της οργάνωσης που θα χρησιμοποιείτο «εν καιρώ», σε γνώση μάλιστα της κεντρικής ηγετικής ομάδας, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός: «Πράγματι θεωρώ ότι υπάρχει θέμα διακίνησης όπλων από ορισμένους βουλευτές ή μέλη της Χ.Α. Τα όπλα αυτά θα χρησιμοποιούνταν εν καιρώ όπως αντιλαμβάνομαι. Κυρίως ήταν πιστόλια, ακουγόταν όμως και για τουφέκια τύπου Μ16. Συνήθης τρόπος κάλυψης της μεταφοράς ή αποθήκευσης του οπλισμού αυτού ήταν φορτηγάκια ή ΙΧ με πλαστά στοιχεία κυκλοφορίας που μετέφεραν δήθεν ρουχισμό. Όταν πληροφορήθηκα ότι η Αντιτρομοκρατική εντόπισε στον Πειραιά ένα τέτοιο φορτηγάκι φοβήθηκα πολύ ότι θα το συνέδεαν με τη Χρυσή Αυγή και τις δραστηριότητές της. Ένα τέτοιο όχημα εμφανίσθηκε και στη δική μας οργάνωση και γνωρίζω ότι το διαχειριζόταν ο Ηλίας Παναγιώταρος. Με αυτό το φορτηγό είχε γίνει μια μεταφορά επίπλων για τον εξοπλισμό των γραφείων μας. Εικάζω ότι υπάρχει ελαφρύς οπλισμός, αποθηκευμένος σε διάφορα σημεία, και αυτή η διαδικασία γίνεται με κεντρική εντολή και οπωσδήποτε σε γνώση της κεντρικής ηγετικής ομάδας».

Ο πρώην υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής «φωτογράφισε» μάλιστα σχέσεις της οργάνωσης και με κυκλώματα της νύχτας. «Θεωρώ ότι άξιο διερεύνησης ζήτημα οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στα γραφεία του Συνδέσμου Ελευσίνας και Πειραιώς το 2012 και το 2013, μιας και οι δύο εκρήξεις έγιναν σε γραφεία που τυχαία υπεύθυνος ήταν ο Γιάννης Λαγός. Θεωρώ ότι ο τύπος εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκε παραπέμπει σε πρακτικές μπράβων της νύχτας και όχι αναρχοαριστεριστών».

Για την εσωτερική λειτουργία της οργάνωσης είπε: «Το εθνικοσοσιαλιστικό πιστεύω είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη βία. Η βία πράγματι αποτελεί αναγκαίο περιεχόμενο, όπως διδάσκεται στη ΧΑ. Η ΧΑ λοιπόν, ως πολιτικός σχηματισμός με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό αποσκοπεί στην κατάκτηση της εξουσίας. Θεωρώ όμως, βέβαιο ότι τα μέσα επιτεύξεως του στόχου αυτού προσδιορίζονται από την ιδεολογία και ως εκ τούτου ένα από τα μέσα αυτά είναι η άσκηση βίας.».

Για την ιεραρχία και τη δομή της ΧΑ υποστήριξε : Ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος αυτού. Τίποτα δεν γίνεται αν δεν το γνωρίζει ή δεν το εγκρίνει… Κάτω από τον Αρχηγό υπάρχει ένας στενός ηγετικός πυρήνας στον οποίο ανήκουν οι Χ. Παππάς, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιάνης Λαγός και ο Γ. Γερμενής, όπου οι τρεις τελευταίοι αποτελούν το πειθαρχικό συμβούλιο της Χ.Α. Ο Ηλ. Κασιδιάρης έχει ενταχθεί στην ηγετική ομάδα, λόγω της ευφυΐας του και της επικοινωνιακής του ικανότητας».

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακιστέος ο συνοδηγός του Ρουπακιά

Προφυλακίστηκε μέλος της Χρυσής Αυγής

Το αξιοπερίεργο ενδιαφέρον της Χ.Α για τα συμφέροντα εφοπλιστών