«Στρατηγικής σημασίας η ανάπτυξη των λιμανιών Πάτρας – Κατάκολου»

«Στρατηγικής σημασίας η ανάπτυξη των λιμανιών Πάτρας – Κατάκολου»

Την ανάγκη ανάπτυξης των λιμανιών της Πάτρας και του Κατακόλου τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός, η ανάπτυξη των δύο λιμανιών θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την αύξηση της απασχόλησης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης κατά την διάρκεια της διήμερης περιοδείας του, τόνισε σχετικά με το λιμάνι της Πάτρας ότι η στρατηγική θέση του στη διασύνδεση της Ελλάδας με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Μεσογείου, του προσδίδει πλεονεκτήματα μεγάλης ανάπτυξης.

Σχετικά με το λιμάνι του Κατάκολου, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε, πως «στόχος μας είναι να το ενισχύσουμε» και ήδη όπως σημείωσε η πολιτεία έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα για την επέκταση του λιμανιού, και τη βελτίωση των υποδομών του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι το τέλος 2013, αναμένεται να έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι του Κατακόλου 330 μεγάλα κρουαζιερόπλοια, μεταφέροντας περισσότερους από 700.000 επιβάτες.

Επίσης, σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο κλάδος των σκαφών αναψυχής, μπορεί να προσφέρει θέσεις εργασίας και να φέρει έσοδα στην τοπική κοινωνία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά για κάθε σκάφος αναψυχής που κινείται, διατηρούνται ή δημιουργούνται τουλάχιστον πέντε θέσεις εργασίας.