ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκιουλέκας: Δεν μπορούν οι δανειστές να σφίγγουν τη θηλιά στον πολίτη!

Γκιουλέκας: Δεν μπορούν οι δανειστές να σφίγγουν τη θηλιά στον πολίτη!

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι δανειστές μας είναι ότι πλέον δεν μπορούν να συνεχίσουν να σφίγγουν τη θηλιά γύρω από τον Ελληνα πολίτη, γιατί έχει σηκώσει πολύ περισσότερες θυσίες από όσες αντέχει, έχει ξεπεράσει όλα τα όρια, γι αυτό πρέπει να αντιληφθούν ότι πρέπει να ξελασκάρουν», δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γκιουλέκας.

«Αυτό τους τονίζει και ο πρωθυπουργός και όλοι μας, ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για νέα μέτρα και με την έννοια αυτή πρέπει να αφήσουμε αυτό το λαό, που υπομένει καρτερικά αυτές τις θυσίες, να πάρει μια ανάσα», πρόσθεσε ο κ. Γκιουλέκας στο περιθώριο ομιλίας του σε εκδήλωση του Ομίλου Ροταράκτ Θεσσαλονίκης με θέμα «Ο Τύπος στον πόλεμο του '40». Με αφορμή την επέτειο του «ΟΧΙ» και τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή ο υφυπουργός επισήμανε:

«Ευτυχώς που όλα αυτά συνέβησαν κοντά στην επέτειο του «ΟΧΙ» γιατί ακριβώς στην επέτειο του «ΟΧΙ» όλοι οι Ελληνες ξαναθυμόμαστε τι έφερε ο ναζισμός και ο φασισμός. Τη δυστυχία, τα ολοκαυτώματα τις θυσίες σε ετούτο τον τόπο». Σε ότι αφορά στο θέμα της ομιλίας του σημείωσε: «Αυτό που είναι σημαντικό για όλους μας είναι να κρατάμε ζωντανή την ιστορική μνήμη. Και το λέω αυτό γιατί ζούμε σε μια πόλη που, δυστυχώς, κάποιοι όχι μόνο ξεχνούν, αλλά αντίθετα θέλουν και να ξαναγράψουν την ιστορία σύμφωνα με τη δική τους άποψη. Γιατί με ενδιαφέρει πάρα πολύ να είμαι από εκείνους που συμβάλλουμε ούτως ώστε να κρατήσουμε την ιστορία μας ξεκάθαρη στο μυαλό μας γιατί αυτό θα είναι και γνώμονας για το μέλλον. Ας μην ξεχνάμε ότι αν δεν γνωρίζουμε την ιστορία μας είμαστε καταδικασμένοι να κάνουμε τα ίδια λάθη και δεν πρέπει να τα κάνουμε».

Ο κ. Γκιουλέκας τόνισε ότι ερευνά χρόνια τώρα συλλέγει εθνικά κειμήλια και εξήγησε: «Για μένα είναι μια αποστολή ζωής. Εδώ και 30-35 χρόνια προσπαθώ να συλλέξω τα εθνικά μας κειμήλια (εφημερίδες, φωτογραφίες, έγγραφα, ντοκουμέντα, χάρτες, στολές), οτιδήποτε υπάρχει από εθνικές περιόδους. Από το 1821, το Μακεδονικό Αγώνα, το 1912-13, τη Μικρασία, το 1940». Ενα μεγάλο μέρος της συλλογής του το έχει παραχωρήσει στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ενώ έχει γράψει κι ένα βιβλίο για τον πόλεμο του ΄40 μέσα από τις εφημερίδες. Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ροταράκτ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ιμπριάλος υπογράμμισε: «Με αφορμή την επέτειο του «ΟΧΙ» και τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιούμε αυτή την ομιλία με στόχο το κοινό να ενημερωθεί και να ενισχυθεί το πατριωτικό ιδεώδες που δυστυχώς σταδιακά εκλείπει από της νέες γενεές».