Μπακογιάννη: Φορολογούμε τους ίδιους και τους ίδιους

Μπακογιάννη: Φορολογούμε τους ίδιους και τους ίδιους

Αιχμές για τη στάση των δανειστών απέναντι στη χώρας μας άφησε η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για ουσιαστικότατη πολιτική διαπραγμάτευση.

Η βουλευτής της ΝΔ για τη στάση των δανειστών τόνισε ότι «δεν καταλαβαίνω τον Ιούλιο πώς είναι δυνατόν να μην έχουμε δημοσιονομικό κενό και το Σεπτέμβριο να έχουμε. Είναι παιχνίδι επιβολής για τα επόμενα δυο χρόνια, για το πώς θα διαχειριστούμε την επόμενη ημέρα».

«Σήμερα μας πιέζει η τρόικα να κάνουμε κάποια πράγματα, η τρόικα δεν μας πιέζει και να κάνουμε 1.000 πράγματα και δεν τα κάνουμε επειδή δεν μας πιέζει. Να γράψουμε το δικό μας μνημόνιο, φτάνουμε κοντά στο λιμάνι με τεράστια προσπάθεια του ελληνικού λαού. Χρειάζεται ουσιαστικότατη πολιτική διαπραγμάτευση» υπογράμμισε η πρώην υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Διευκρίνισε ότι υπάρχει δέσμευση των εταίρων για επίλυση του ζητήματος χρέους εφόσον η χώρα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, και τώρα θέλουν να μεταθέσουν την επίλυση του ζητήματος για μετά τις ευρωεκλογές. «Χρειάζεται πολιτική διαπραγμάτευση και επικοινωνιακή επίθεση στην Ευρώπη» τόνισε, για την ανάγκη άμεση ρύθμισης.

Επισήμανε ότι είναι μείζονος σημασίας η άμεση μείωση της φορολογίας, λέγοντας ότι το μέγεθος της φορολογίας είναι τρελό. «Φορολογούμε τους ίδιους και τους ίδιους», παρατήρησε.

Η κ. Μπακογιάννη προειδοποίησε δε, ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει «με τίποτε» να πάει σε πρόωρες εκλογές. Εάν η κυβέρνηση χρησιμοποιήσει ως ‘όπλο’ τις εκλογές, κάνει λάθος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του δεν μπόρεσε να αρθρώσει μια πειστική εναλλακτική λύση. «Ο λαϊκισμός είναι ενδημικό πρόβλημα και στη ΝΔ. Πρέπει να δώσουμε μάχη κατά του λαϊκισμού. Ο κόσμος δεν θέλει ούτε σήμερα να ακούει αλήθειες» είπε.

Για το θέμα των πιστοποιητικών γέννησης που με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας διαπιστώθηκε ότι χορηγούνταν αφειδώς από υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων, τόνισε ότι «ο κ. Καμίνης βρήκε ένα κύκλωμα. Εγώ δεν θυμάμαι να γινόντουσαν τόσες δηλώσεις εκτός μαιευτηρίου στην εποχή μου». «Ας γίνει μια έρευνα και για τα μελαχρινά παιδάκια στους καταυλισμούς» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ.

Τόνισε ότι πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές στη χώρα, όπως το άνοιγμα των επαγγελμάτων και η απελευθέρωση των αγορών. «Υπάρχουν καθυστερήσεις στη λήψη διαρθρωτικών μέτρων» ανέφερε η υπουργός.