Στρατούλης για Βρούτση:Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

Στρατούλης για Βρούτση:Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

Σε δήλωση προχώρησε ο βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Στρατούλης, αναφορικά με τις σημερινές εξαγγελίες των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, για πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετείχαμε στη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή από τις δύο διαρκείς επιτροπές οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων, σχετικά με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αφενός γιατί μια τέτοια διαδικασία δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής και αφετέρου γιατί οι ομιλητές προέρχονταν μόνο από την κυβέρνηση.

Οι εξαγγελίες των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας σε αυτή την κυβερνητική φιέστα, για πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, είναι σαν να πουλάνε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στο λαό, τον οποίο έχουν οδηγήσει με τις μνημονιακές πολιτικές τους στη φτωχοποίηση, την ανεργία και την απελπισία.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζελου πρέπει να φύγει με τους αγώνες και την ψήφο του λαού, όχι μόνο για να μην ολοκληρώσει την συντελούμενη οικονομική και κοινωνική καταστροφή, αλλά και για να σταματήσει να τον προκαλεί με υποσχέσεις που αποδεικνύονται ψεύτικες».

Διαβάστε επίσης:

Πιλοτικά από τις αρχές του 2014 το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα