Βενιζέλος: Η Προγραμματική Συμφωνία οδηγεί τη χώρα εκτός μνημονίου

Βενιζέλος: Η Προγραμματική Συμφωνία οδηγεί τη χώρα εκτός μνημονίου

«Το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, το πλαίσιο του οποίου αποτελεί η Προγραμματική Συμφωνία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, είναι η μόνη πρόταση εξόδου της χώρας από το μνημόνιο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος.

«Η Προγραμματική Συμφωνία αποτελεί και το πλαίσιο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι η συμφωνία δεν καταργεί διαφορές, μνήμες και αρχές, αλλά σε περιόδους όπως η σημερινή, κανένας δεν μπορεί να μένει απαθής, δεν δικαιολογούνται ταλαντεύσεις και αμφιθυμίες.

«Πρόκειται για μια πρόταση η οποία είναι επίμονα ανοιχτή προς όλες τις δυνάμεις οι οποίες δεν έχουν συγκροτημένες εναλλακτικές προτάσεις», είπε ο κ. Βενιζέλος, κατηγορώντας παράλληλα όσους επενδύουν «συστηματικά και απροκάλυπτα μόνο στα σενάρια εθνικής καταστροφής».

Η χώρα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, «χρειάζεται ειλικρίνεια, σταθερότητα και χρόνο» και γι αυτό η βάση της Προγραμματικής Συμφωνίας είναι η εξάντληση της τετραετίας.