Επίσκεψη Γεωργιάδη στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας

Επίσκεψη Γεωργιάδη στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας

Εντυπωσιασμένος από την οργάνωση και το έργο ο υπουργός Υγείας.

Το εξαιρετικό Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας της Μητροπόλεως Μεσογαίας επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ενημερώθηκε από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο για τις δράσεις, ενώ τα στελέχη του εξήγησαν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας.

Ο υπουργός έδειξε εντυπωσιασμένος από την οργάνωση και το έργο που επιτελεί το Κέντρο, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά προς τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη και τους εργαζόμενους «θα σας μιμηθούμε».

Η Μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας ΓΑΛΙΛΑΙΑ ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Στελεχώνεται από εξειδικευμένη ομάδα λειτουργών υγείας που περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτή και ιερέα.

Η ομάδα παρέχει υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας δωρεάν, στο σπίτι, σε ασθενείς με καρκίνο που διαμένουν στην περιοχή των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

Στόχος της ανακουφιστικής φροντίδας είναι να προλαμβάνει και να ανακουφίζει τα συμπτώματα- ψυχικά και σωματικά- που προκαλεί μία νόσος απειλητική  για τη ζωή. Δεν αντικαθιστά τη θεραπεία που ακολουθεί ο ασθενής, αλλά παρέχεται συμπληρωματικά με αυτή. Στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε όλη τη χρονική περίοδο της νόσου, από τη διάγνωση μέχρι την ύφεση ή την υποτροπή και το τελικό στάδιο. Στο πλαίσιο της φροντίδας επίσης στηρίζεται η οικογένεια σε όλη την πορεία της ασθένειας, καθώς και κατά την περίοδο του θρήνου και πένθους.

Το πρόγραμμα της ανακουφιστικής φροντίδας σχεδιάζεται με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ασθενούς. Μέσα από μια ολιστική προσέγγιση, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, επιδιώκει την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων και συμπαραστέκεται στις ψυχικές δυσκολίες και τις πνευματικές αναζητήσεις του ασθενούς.

Video 1

Επίσκεψη Γεωργιάδη στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας