Βαρβιτσιώτης: Κάποιοι φιλοδοξούν να επαναφέρουν τον φασισμό

Βαρβιτσιώτης: Κάποιοι φιλοδοξούν να επαναφέρουν τον φασισμό

Στην αντίσταση της χώρας μας στον φασισμό και τον ναζισμό και τη συνεισφορά του Λιμενικού Σώματος και του εμπορικού ναυτικού σε αυτό τον αγώνα, αναφέρθηκε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Τα θύματα του ναζισμού στη χώρα μας είναι 1,5 εκατομμύριο 'Ελληνες και Ελληνίδες και προκαλεί κατάθλιψη που κάποιοι σήμερα φιλοδοξούν να επαναφέρουν τον φασισμό» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, μιλώντας σε εκδήλωση του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου έχασαν τη ζωή τους 2.500 ναυτικοί, ενώ καταστράφηκε το 75% του ελληνόκτητου εμπορικού στόλου. Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι έχει βρεθεί κατά τη μετακόμιση του υπουργείου ένα σημαντικό αρχείο πεσόντων ναυτικών στον πόλεμο του '40 το οποίο επεξεργάζονται στελέχη του υπουργείου, ενώ συστάθηκε επιτροπή για την ανέγερση μνημείου στον Πειραιά για τους πεσόντες ναυτικούς.

Η εκδήλωση του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου, Βουλευτών του Πειραιά και άλλων επισήμων.