ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ:Μας βρίσκουν απέναντι αυτά που γίνονται με σημαιοφόρους μαθητές

ΠΑΣΟΚ:Μας βρίσκουν απέναντι αυτά που γίνονται με σημαιοφόρους μαθητές

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου οι Τομείς Παιδείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ότι ο φετινός εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου πρέπει να λάβει σαφή αντιναζιστικό και αντιφασιστικό χαρακτήρα προτάσσοντας το μήνυμα της ενότητας και την καταδίκη της βίας. Οι νέοι της χώρας μας, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, οι μαθητές και η εκπαιδευτική κοινότητα στέλνουν αυτό το μήνυμα. Η επαναφορά στην επικαιρότητα θεμάτων που έχουν επιλυθεί στο παρελθόν, όπως αυτό του δικαιώματος των αριστούχων μαθητών να είναι σημαιοφόροι των σχολείων τους, βρίσκει απέναντι της την εκπαιδευτική κοινότητα και τα κόμματα του συνταγματικού τόξου.

Τα παιδιά των μεταναστών έχουν δικαιώματα και αποδεικνύουν ότι η παρουσία τους στην Ελλάδα αποτελεί πλούτο για τη χώρα μας. Αναφορικά με τα θέματα που έχουν προκύψει για τα παιδιά των Ρομά, δηλώνουμε ότι στόχος μας δεν είναι ο κοινωνικός αποκλεισμός των γονιών τους. Ο στόχος όλων μας πρέπει να είναι τα παιδιά των Ρομά να μπορούν να είναι κάποια μέρα σημαιοφόροι στα σχολεία που φοιτούν. Η καταπολέμηση του ρατσισμού θωρακίζει τη δημοκρατία μας και είναι εγγύηση για την κοινωνική συνοχή».