ΚΚΕ:Η ΕΕ είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία των μεταναστευτικών ρευμάτων

ΚΚΕ:Η ΕΕ είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία των μεταναστευτικών ρευμάτων

Το ΚΚΕ με σχόλιό του για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και τα μέτρα για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, επισημαίνει ότι η ΕΕ «από τη μια πρωτοστατεί σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στην καταλήστευση λαών που οδηγούν απελπισμένους ανθρώπους στον ξεριζωμό, και από την άλλη οι ηγέτες της ΕΕ συζητούν για το πώς αυτά τα μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα δεν θα φτάνουν στην Ευρώπη, προωθώντας νέα μέτρα καταστολής, παραπέρα ενίσχυση της Frontex, ακόμη και στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων, όπως η ομάδα δράσης για τη Μεσόγειο».

«Έχει αποδειχθεί ότι τα μέτρα καταστολής δεν θα εμποδίζουν εξαθλιωμένους ανθρώπους από την προσπάθεια να ξεφύγουν από το θάνατο, τον πόλεμο και τη φτώχεια. Απλά θα αυξήσουν την ταρίφα των δουλεμπόρων και τον αριθμό των νεκρών μεταναστών και προσφύγων στην Μεσόγειο» προσθέτει το ΚΚΕ. Το κόμμα καλεί σε κοινή πάλη των Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων κατά των απάνθρωπων πολιτικών των κυβερνήσεων και της ΕΕ και σε διεκδίκηση της νομιμοποίησης όσων μεταναστών ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτών που ζουν πολλά χρόνια. Το σχόλιο του ΚΚΕ καταλήγει ζητώντας «να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα ενάντια στο Δουβλίνο ΙΙ και τη Συνθήκη Σέγκεν σε όσους επιθυμούν να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ», αλλά και να «δοθεί άσυλο με δίκαιες και γρήγορες διαδικασίες στους πρόσφυγες, θύματα των πολέμων και των αντιδραστικών καθεστώτων».

Εξάλλου σε άλλο σχόλιο του ΚΚΕ σχετικά με τις δηλώσεις του Ι. Στουρνάρα για τα νέα μέτρα, τονίζεται πως «οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών επιβεβαιώνουν ότι οι όποιες διαπραγματεύσεις μέσα στην ΕΕ θα καταλήγουν πάντα σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, γιατί αυτό υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και την έξοδο από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου, που προωθούν κυβέρνηση, ΕΕ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου». «Ο λαός χρειάζεται να γυρίσει την πλάτη στα ψέματα των σημερινών και άλλων επίδοξων «σκληρών διαπραγματευτών» και να οργανώσει την πάλη του ιδιαίτερα για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 6 Νοέμβρη», καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο:Να ληφθούν μέτρα για δημιουργία θέσεων εργασίας

Κυβέρνηση: Το πλεόνασμα θα γίνει διαβατήριο - Μέρκελ: Καμία αλλαγή!