ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: «Πρέπει να σεβόμαστε τους Νόμους»

Τζιτζικώστας: «Πρέπει να σεβόμαστε τους Νόμους»

Στα όρια του πολιτικού καθωσπρεπισμού τις τελευταίες ώρες οι πάντες βάλουν εναντίον του περιφερειάρχη Κεντρική Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα, επειδή, όπως ορίζει ο Νόμος, προσκάλεσε του Βουλευτές της Χ.Α. στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Επίθεση από όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλευτισμού δέχεται τις τελευταίες ώρες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος, όπως ορίζει ο Νόμος, προσκάλεσε στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, επ' αφορμής του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου όλους τους Βουλευτές, μεταξύ αυτών και της Χρυσής Αυγής.

Λάδι στη φωτιά έριξαν για άλλη μία φορά οι τηλεπαρουσιαστές γνωστού καναλιού, οι οποίοι καλώντας τον περιφερειάρχη να απαντήσει σχετικά, εισέπραξαν την εξής απάντηση ότι δεν θα πάρει πίσω την απόφασή του.

Ο κ. Τζιτζικώστας, μάλιστα, προχωρώντας λίγο παρακάτω λίγο παρακάτω δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα έκανα το ίδιο, όχι γιατί αυτή είναι η πολιτική μου θέση, αλλά είναι άλλο αυτό που πρέπει να κάνω με το θεσμικό μου ρόλο» και πρόσθεσε:

«Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης, μακριά απο έμενα αυτό, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατί θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ».

Το ΠΑΣΟΚ ζητά την παραίτησή του

Αυτή, η τελευταία δήλωση του περιφερειάρχη, προκάλεσε άμεσα την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο με ανακοίνωσή του ζητά την παραίτηση του περιφερειάρχη, αναφέροντας:

«Ο κ. Τζιτζικώστας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη - στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιό δήμο έχει την έδρα του.

Ζητάμε την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας, στοιχεία και τα δύο απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη».

Περί «γκάφας» μίλησε ο Σίμος Κεδίκογλου

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καταφανώς υπό την πίεση του συγκυβερνώντος κόμματος, έκανε την εξής δήλωση:

«Όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο κ.Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση».

Τζιτζικώστας: Δεν υπονόησα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση

Ο κ. Τζιτζικώστας, από πλευράς του, καταδικάζοντας με με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια διαστρέβλωσης της ξεκάθαρης τοποθέτησής του, σε διευκρινιστική του δήλωση, είπε τα εξής:

«Όπως ξεκάθαρα δήλωσα και στην τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήμουν προσκεκλημένος σήμερα το πρωί, δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση».

Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας διευκρίνισε ότι το παράδειγμα που μεταχειρίστηκε «ήθελε να καταδείξει ότι η μη τήρηση του νόμου και η θεσμική εκτροπή, μπορούν να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου με τεράστιες αρνητικές συνέπειες».