Αλαβάνος:Αβίωτη η κατάσταση–Το δίλλημα είναι «ναι ή όχι στην Ευρωζώνη»

Αλαβάνος:Αβίωτη η κατάσταση–Το δίλλημα είναι «ναι ή όχι στην Ευρωζώνη»

Την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη ζήτησε για μια ακόμη φορά ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β’» κ. Αλέκος Αλαβάνος, στρέφοντας παράλληλα τα βέλη του εναντίον της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

 Τα περιθώρια διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές είναι πολύ μικρά και «μόνο ο οίκτος τους μπορεί να λειτουργήσει» δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Αλαβάνος επέκρινε δε, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί δεν ακολούθησε το παράδειγμα του Ισλανδού ομολόγου του αναλαμβάνοντας δράση κατά των μέτρων.

«Και κανένα μέτρο να μην ληφθεί η κατάσταση είναι αβίωτη, μόνο ο οίκτος των δανειστών μπορεί να λειτουργήσει, τα περιθώρια διαπραγμάτευσης είναι πολύ μικρά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος δε, στις δηλώσεις του Κάρολου Παπούλια στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τόνισε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατιας της Ισλανδίας αποφάσισε να αφήσει τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν, διεξάγοντας δημοψήφισμα ενάντια στη θέση του κόμματος του.

«Θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη θέση και το ρόλο του, έχει τη δυνατότητα να αναπέμψει νόμο στη Βουλή και η πορεία της Ισλανδίας άλλαξε και σήμερα έχει ανάπτυξη 3% και 4%» τόνισε.

Ο κ. Αλαβάνος άφησε αιχμές και για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «λενε ότι θα διαπραγματευτούμε πολύ σκληρά. Και αν σου πούνε όχι τι θα κανείς; Δεν υπάρχει λέξη γι' αυτό».

«Το πείραμα της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στην κυβέρνηση είχε καλές προθέσεις, νόμιζαν ότι θα βάλουν κόκκινες γραμμές και οδήγησε στο ποινικό της μητρώο» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο το θέμα δεν είναι «ναι ή όχι στο μνημόνιο, αλλά ναι ή όχι στην ευρωζώνη».