Κουίκ: Δεν συμφωνώ με Καμμένο ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση

Κουίκ: Δεν συμφωνώ με Καμμένο ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση

Αποστάσεις από τις δηλώσεις Καμμένου ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση πήρε σήμερα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνω κ. Τέρενς Κουίκ.

Μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου διαφώνησε με τον χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε χθες στην εκπομπή «στον ενικό» ο Πάνος Καμμένος για το ΠΑΣΟΚ.

«Προσωπικά δεν συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό “εγκληματική οργάνωση”. Είναι πολύ τραβηγμένο θα έλεγα, πάρα πολύ τραβηγμένο. Θα προτιμούσα να έλεγα ότι είναι το ΠΑΣΟΚ εκείνο το οποίο το γνωρίσαμε και το οποίο οδήγησε την Ελλάδα εδώ που την οδήγησε. Είναι το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, είναι το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, είναι το ΠΑΣΟΚ των cds, είναι το ΠΑΣΟΚ των swaps, είναι το ΠΑΣΟΚ που μας έβαλε στο ΔΝΤ. Αυτό εμένα μου αρκεί».

Και πρόσθεσε: «Ακούστηκε πολύ καλά σε ένα μεγάλο κομμάτι των οπαδών του κινήματός μας, διότι δεν έχουν και τα καλύτερα αισθήματα για τον τρόπο με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ πορεύεται για την Ελλάδα. Αλλά από την άλλη πλευρά εγώ θα το απέφευγα. Είναι γεγονός αυτό».

Ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θεωρώ ότι αυτοί οι λογαριασμοί που ανοίξαμε σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ κακό μας κάνουν και όχι καλό. Άλλο το να πεις ότι σε τοπικό επίπεδο θα συνεργαστώ με τον τοπικό βουλευτή για να λύσουμε ένα τοπικό πρόβλημα. Και άλλο το να θέτουμε κεντρικές πολιτικές» είπε, ενώ ειδικά εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Κουίκ ήταν κατηγορηματικός: «Στο θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ουαί και αλίμονο αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δώσουν την εντύπωση ότι πάνε σε μία ευρεία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε θα το καπελωθούμε στο κεφάλι μας και θα ψαχνόμαστε να δικαιολογούμαστε αν είμαστε ή δεν είμαστε η ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λάθος».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Κουίκ απάντησε και στο ερώτημα αν το κόμμα του αποφασίσει να πάει σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει ο ίδιος: «Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί με ένα τόσο θαυμάσιο πρόγραμμα που παρουσιάσαμε χθες πρέπει να γίνουμε η ουρά του άλλου. Οχι, οι άλλοι να γίνουν ουρά δική μας».