ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Εκτός ελέγχου όσα είπε ο Πάγκαλος

Βαρβιτσιώτης: Εκτός ελέγχου όσα είπε ο Πάγκαλος

«Δεν θα το χαρακτήριζα επιπολαιότητα, είναι εκτός ελέγχου και εκτός λογικής αυτά που είπε ο φίλος μου ο Πάγκαλος» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89 ότι «παρακολουθήσεις γίνονται χρόνια τώρα, ας λέμε στο τηλέφωνο αυτά που πρέπει. Υπάρχει εκτεταμένη κατασκοπεία, ακόμα και το λιμενικό κάνει παρακολουθήσεις σε περιπτώσεις λαθρεμπορίου . Αλίμονο εάν ήξερα τι παρακολουθήσεις κάνουν και ποιους παρακολουθούν. Σε κάθε περίπτωση είναι ενήμερη η Δικαιοσύνη. Αλίμονο εάν ένας υπουργός μάθαινε ότι γίνεται μια τέτοια ενέργεια παράτυπα, τότε μιλάμε για παρακράτος».

Για το επίδομα θέρμανσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης εκτίμησε ότι «δεν ήμουν ποτέ υπέρ της κατάργησης του ενιαίου φόρου. Η περσινή ρύθμιση είναι κακή, η φετινή είναι πολύ καλύτερη χωρίς όμως να είναι τέλεια».

Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε στον Σπύρο Χαριτάτο ότι «υπάρχει πρόβλημα στο Βόρειο Αιγαίο γιατί μέχρι τώρα η διάρθρωση των δρομολογίων δεν ανταποκρίνεται σε συγκοινωνιακό έργο. Έχουμε μακροχρόνιες συμβάσεις με μια εταιρεία που είναι σε δυσπραγία και η οποία έχει πάρει τα πιο πολλά λεφτά χωρίς να κάνει ότι πρέπει. Ασκώ πίεση να φθάσουν τα δρομολόγια εκεί που πρέπει και αντιλαμβάνομαι την αγωνία των νησιωτών».

Τέλος, υποστήριξε ότι «ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής που ανήκουν στο λιμενικό σώμα δεν ξέρω αν υπάρχουν και δεν είναι δική μου δουλειά. Ψάξαμε κατά πόσο ο εξοπλισμός μας και οι υποδομές μας έχουν αξιοποιηθεί για να γίνουν εκπαιδεύσεις από τα τάγματα εφόδου της ΧΑ, κάτι τέτοιο δεν έχει διαπιστωθεί».