Άμεσα το τελικό σχέδιο για το Ελληνικό

Ενδεχομένως και μέσα στις επόμενες δέκα μέρες αναμένονται το τελικό σχέδιο για την αξιοποίηση του Ελληνικού...

Ενδεχομένως και μέσα στις επόμενες δέκα μέρες αναμένονται το τελικό σχέδιο για την αξιοποίηση του Ελληνικού και οι σχετικές ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με υπουργό που συμμετείχε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαρτίου για το θέμα αυτό.

Στη σύσκεψη υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου συμμετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης, Περιβάλλοντος κα. Τίνα Μπριμπίλη, Παιδείας κα. Άννα Διαμαντοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης καθώς και ο αρχιτέκτονας κ. Χοσέ Αθεμπίγιο.

Παρουσιάστηκε η τελική πρόταση του κ. Ασεμπίγιο η οποία σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές προβλέπει τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου έκτασης ανάλογης με αυτής του Χάιντ Παρκ στο Λονδίνο καθώς και χρήσεις σχετικές με την παιδεία, τον πολιτισμό, τις επιστήμες, τις τέχνες, την έρευνα και τεχνολογία.

Σύντομα θα τεθεί σε "ανοιχτή, δημοκρατική και δομημένη διαβούλευση" η τελική πρόταση της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του Ελληνικού προκειμένου να τοποθετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, φορείς, κόμματα και επιστήμονες.