ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης:Δεν θα ανακαλύψουμε χρήματα-Αλλαγή πολιτικής χρειάζεται!

Σταθάκης:Δεν θα ανακαλύψουμε χρήματα-Αλλαγή πολιτικής χρειάζεται!

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα κάνει πίσω σε ορισμένες από τις ακρότητες του νόμου για τον φόρο ακινήτων, διατυπώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «είναι ένας άδικος φόρος, καθώς είναι οριζόντιος και αφορά το σύνολο της περιουσίας, χωρίς να εξαιρεί με κοινωνικά κριτήρια αυτούς που θα έπρεπε να εξαιρεί». Αναφερόμενος στον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο κ. Σταθάκης σημειώνει ότι η κυβέρνηση «ακόμη κι αν πετύχει τους στόχους, η διέξοδος από το πρόγραμμα παραμένει προβληματική για όσο διάστημα δεν γίνεται, πρώτον, αναδιάρθρωση του χρέους και, δεύτερον, αλλαγή πολιτικών στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς για πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρήματα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, ο κ Σταθάκης απαντά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ανακαλύψει τα χρήματα. Τα χρήματα θα είναι ένα διευρυμένο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ευρωπαϊκών πόρων, θα είναι εξοικονόμηση πόρων από ορισμένες κατηγορίες δαπανών και θα είναι, φυσικά, ένα τραπεζικό σύστημα, το οποίο θα σταθεροποιηθεί, επιτέλους, ύστερα από δικές μας προτάσεις και θα ξαναβάλει μπρος στη χρηματοδότηση της οικονομίας. Επιπρόσθετοι φόροι, φυσικά, θα προέλθουν μόνο από ιδιωτικούς φορείς».