ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αποτέλεσμα των Μνημονίων η πρωτιά μας σε ανεργία

ΣΥΡΙΖΑ: Αποτέλεσμα των Μνημονίων η πρωτιά μας σε ανεργία

Σε ανακοίνωση προχώρησε το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα ποσοστά ανεργίας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ που ανακοίνωσε η Eurostat.

«Η πανευρωπαϊκή εξευτελιστική πρωτιά της χώρας μας για δέκατο συνεχόμενο μήνα στα ποσοστά ανεργίας και ιδιαίτερα στην ανεργία των νέων, από τους οποίους περίπου 7 στους 10 είναι άνεργοι, είναι το αποτέλεσμα των εφαρμοζόμενων καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών.

Η πολύ μεγαλύτερη ανεργία στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου σε σχέση με αυτές του Βορρά επιβεβαιώνει το ποιος ωφελείται και ποιος χάνει από τις σκληρές νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται στις πρώτες.

Σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ η ανάπτυξη και ο συντονισμός των αγώνων των δυνάμεων της Αριστεράς, των εργατικών συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στις χώρες του Νότου, με στόχο να ηττηθούν και να ανατραπούν οι πολιτικές λιτότητας και τα μνημόνια της καταστροφής της Ευρωζώνης, που έχουν μετατρέψει τις χώρες του Νότου σε αποικίες χρέους και οικονομικές μπανανίες και έχουν οδηγήσει τους λαούς τους σε οικονομική εξαθλίωση, ανεργία, φτώχεια και απελπισία».