Στρατούλης:Μη τολμήσουν νέα ληστεία σε βάρος των ασφαλισμένων!

Στρατούλης:Μη τολμήσουν νέα ληστεία σε βάρος των ασφαλισμένων!

Σε «αιχμηρή» δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Εργασίας κ. Δημήτρης Στρατούλης, για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έδωσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

«Το δίλημμα που μπήκε σήμερα από τον Υπουργό Εργασίας ότι «είτε θα αυξηθούν τα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος μετά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου είτε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα μείωση των συντάξεων» είναι υποκριτικό και κάλπικο. Η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς έχει δρομολογήσει δραστικές μειώσεις επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ από 1-1-2014.

Επίσης, με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης της κοινωνικής ασφάλισης κατά 1,8 δις για το 2014, με τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών που μειώνουν τους μισθούς και αυξάνουν την ανεργία και με τη συνέχιση της υποστέλεχωσης σε προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων, οδηγεί σίγουρα σε νέα μείωση και όχι σε αύξηση των εσόδων της κοινωνικής ασφάλισης.

Επομένως, η κυβέρνηση με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και με τα διλήμματα που το συνοδεύει απλά προετοιμάζει το έδαφος για νέες μειώσεις κύριων συντάξεων που έχει προαποφασίσει με την τρόικα αλλά τις μεταθέτει για λίγους μήνες λόγω του φόβου της για ανεξέλεγκτες κοινωνικές αντιδράσεις. Για άλλη μια φορά προειδοποιούμε την κυβέρνηση και την τρόικα να μην τολμήσουν να προχωρήσουν σε νέα ληστεία των ασφαλισμένων και ότι, εάν το κάνουν, θα σπείρουν νέα δυστυχία, και θα θερίσουν πολιτικές και κοινωνικές καταιγίδες».

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το νέο ασφαλιστικό