«Ισχυρός μηχανισμός δημιουργίας ρευστότητας το Ελληνικό»

Συνέντευξη παραχωρεί ο Υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης στην εφημερίδα...

Συνέντευξη παραχωρεί ο Υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και αναφέρεται στην επένδυση στο Ελληνικό, το οποίο υποστηρίζει ότι θα αποτελέσει ένα μηχανισμό δημιουργίας και μετάδοσης ισχυρής ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, τόσο στην κατασκευή, όσο και σε μόνιμη βάση στο μέλλον. Επίσης, υποστηρίζει πως θα δημιουργηθούν πάνω από 35.000 θέσεις εργασία και τονίζει πως τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το στρατηγικό της σχέδιο για το έργο.

Ο κ. Παμπούκης μιλά για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και τα σχέδια της κυβέρνησης και επισημαίνει ότι χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης του χρέους.

Όσον αφορά το κυβερνητικό έργο, ο κ. Παμπούκης εκτιμά πως ο Πρωθυπουργός κάνει καλά τη δουλειά του, ενώ ζητά να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο δημόσιο τομέα έτσι ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις.

Ο Υπουργός Επικρατείας επαναφέρει το θέμα των αποζημιώσεων από τη Ζίμενς, ενώ αναφέρεται και στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την Κύπρο, την Κίνα και το Ισραήλ.

πηγή: newscode.gr