Αβραμόπουλος για Λιβύη

Με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λιβύη...

Με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λιβύη, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος εξέδωσε τη παρακάτω ανακοίνωση:
«Από ημερών, η Ν.Δ. -με ανακοίνωσή της -σημείωσε ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι ορθή, αν και καθυστερημένη.

Ευχόμαστε η στρατιωτική επιχείρηση, που εξελίσσεται κατ’ εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να τερματισθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε η Λιβύη να ακολουθήσει το δρόμο του εκδημοκρατισμού.

Η Ελλάδα, αρωγός σε αυτή την παρέμβαση της Συμμαχίας, καλείται να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο, θέτοντας τις υπηρεσίες της στη συλλογική προσπάθεια για την εμπέδωση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή.

Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι δυο χώρες- μέλη της Ε.Ε. στην περιοχή που παραδοσιακά διατηρούν φιλικές σχέσεις με τους Άραβες και αποτελούν γέφυρα επικοινωνίας της Ευρώπης με τον Αραβικό κόσμο.

Το καθεστώς Καντάφι πρέπει να αντιληφθεί ότι ο δρόμος της Δημοκρατίας για τη Λιβύη έχει πλέον ανοίξει και ότι η στάση που επέλεξε είναι αδιέξοδη, ακραία και επικίνδυνη.

Οι αγωνιζόμενοι δημοκράτες πολίτες της Λιβύης έχουν στο πλευρό τους, τους δημοκρατικούς λαούς του κόσμου.

Είναι βέβαιο ότι η δημοκρατική αυγή για όλους τους πολίτες της Λιβύης δεν θα αργήσει».