ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ βαρίδι για τον Αλέξη Τσίπρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ βαρίδι για τον Αλέξη Τσίπρα

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας πασχίζει να μετατρέψει το ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς με ρεαλιστικές θέσεις, κάποιοι στην Κουμουνδούρου φαίνεται πως έχουν άλλη άποψη. Δε μπορούν να εξηγηθούν διαφορετικά οι συνεχείς γκάφες στις οποίες πέφτουν πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, προκαλώντας πονοκεφάλους στην ηγεσία.

Λίγες ώρες μετά τη μεγαλειώδη αποτυχία της έμπνευσης ορισμένων στο ΣΥΡΙΖΑ να διοργανώσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Κοινοβούλιο την ώρα της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, στην οποία πίεζαν μάλιστα να δώσει το "παρών" και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, μία δεύτερη βόμβα έσκασε.

Με ένα ύφος που δεν παραπέμπει σε σοβαρό κοινοβουλευτικό κόμμα που έχει προοπτική εξουσίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε απέχθεια στο τηλεοπτικό κοινό με τους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε χθες: "Είδαμε τον πρωθυπουργό να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Ο πρωθυπουργός είχε πολύ μαγκιά. Τζάμπα το Χάρβαρντ και τα κολέγια. Αν ζουν οι γονείς του κυρίου Σαμαρά δεν θα είναι πολύ περήφανοι με τα λεφτά που ξόδεψαν".

Δηλαδή την ώρα που ο πρωθυπουργός φάνηκε να γίνεται αντικείμενο κριτικής για το ύφος του απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και τη μαγκιά που εξέπεμπε ο τρόπος με τον οποίο μίλησε, ήρθε ένα κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει με ίσως χειρότερο τρόπο, διαλύοντας κάθε στρατηγική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και καίγοντας το βασικό επιχείρημα της κριτικής προς τον Αντώνη Σαμαρά.

Μάλλον έχει έρθει η ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας να καθίσει όλα αυτά τα στελέχη στα θρανία και να τους κάνει σεμινάρια πολιτικής και επικοινωνίας προκειμένου να σταματήσουν τα "αυτογκόλ", γιατί όπως το πάνε θα σταθούν μοιραίοι για το ίδιο το κόμμα.

Αν θέλουν πραγματικά να κυβερνήσουν εκεί στην Κουμουνδούρου πρέπει να κόψουν τον αέρα σε όλους αυτούς, που τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας χτίζει ένα ηγετικό προφίλ, εκείνοι τον "κονταίνουν". Είναι αδιανόητο ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να του κάνουν το μεγαλύτερο κακό με τις επιλογές τους, αποδυναμώνοντας την εικόνα που ο ίδιος πασχίζει να χτίσει και προσφέροντας στη Νέα Δημοκρατία μοναδικά επιχειρήματα αντεπίθεσης.

Εκτός και αν στόχος ορισμένων στελεχών της Κουμουνδούρου, είναι να μην κυβερνήσουν ποτέ αλλά να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κλειστό κόμμα λίγων...

Διαβάστε επίσης:

Σάλος μετά την αναφορά Σκουρλέτη στους νεκρούς γονείς του Σαμαρά