«Εκτός έδρας» παίζει ο Σαμαράς

Τετραήμερο επαφών στις Βρυξέλλες για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας...

Τετραήμερο επαφών στις Βρυξέλλες για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει σήμερα στην βελγική πρωτεύουσα, προκειμένου να μετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία θα μετέχουν πέραν των Αρχηγών Κρατών 15 κρατών μελών της Ε.Ε., ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Εμμανουέλ Μπαρόζο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιέρζι Μπούζεκ.

Μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ, οπότε θα επιστρέψει στην Αθήνα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως αναμένεται να έχει διψήφιο αριθμό κατ΄ιδίαν επαφών. Μέχρι στιγμής, έχουν «κλειδώσει» συναντήσεις του με τον Πρωθυπουργό του Βελγίου κ. Υβ Λετέρμ, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας και Πρόεδρο του PSD, Δόκτορα Πέδρο Κοέλιο, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ζέρζι Μπούτσεκ, τον Επίτροπο για το Δημοσιονομικό Προϋπολογισμό και Προγραμματισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιάνους Λεβαντόβσκι, τον Γερμανό Ευρωβουλευτή του ΕΛΚ πρ. Πρόεδρο και μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού και της Ειδικής Επιτροπής σχετικά με τις προκλήσεις πολιτικής και τους δημοσιονομικούς πόρους για μία βιώσιμη Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το 2013 κ. Ράιμερ Μπέγκε, τον Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ κ. Γιόζεφ Ντόλ και με τον Γάλλο Ευρωβουλευτή του ΕΛΚ κ. Αλέν Λαμασούρ, Πρόεδρο της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες, έχει προγραμματίσει συναντήσεις εργασίας με την ομάδα των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι βρίσκονται άλλωστε σε στενότερη επαφή με τους ομοϊδεάτες τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στη διάδοση των θέσεων της ΝΔ στην Ευρωβουλή.

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα συνοδεύουν, ο Εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, οι Αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μηταράκης, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Σταύρος Παπασταύρου, αλλά και οι στενοί σύμβουλοι του Προέδρου, που τον ακολουθούν κατά πόδας σε όλες του τις τελευταίες Συναντήσεις Κορυφής, Γιάννης Μουρμούρας και Χρύσανθος Λαζαρίδης.