ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Παπούλια για εθνική συνεννόηση

Παρέμβαση Παπούλια για εθνική συνεννόηση

Κρίσιμες και σοβαρές είναι οι εξελίξεις στη χώρα.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή της NEWSBOMB στις Βρυξέλλες, το χάσμα μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας κρίνεται αγεφύρωτο αν και από την πλευρά των Αθηνών γίνονται φιλότιμες προσπάθειες συνεννόησης έστω και την τελευταία στιγμή.

Από την άλλη πλευρά, οι δανειστές και οι τραπεζίτες που κερδίζουν από την επιτεινόμενη κρίση φαίνεται πως επιλέγουν το δρόμο της ρήξης για να κερδίσουν μέσα από την ένταση και την αναταραχή στην ελληνική κοινωνία. Δεν είναι τυχαία άλλωστε τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα που εξακολουθούν να σπέρνουν καινά δαιμόνια στο λαό προωθώντας διαμελιστικές και διχαστικές ιδέες, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και σε εμφύλιο.

Παρότι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έστειλε σαφή μηνύματα κατά την ομιλία του στο Παρίσι προς τους εταίρους ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα, φαίνεται πως κάποιοι στο Βερολίνο παριστάνουν τους κουφούς. Εκτός από τη ρευστότητα που προκαλεί η ανυπαρξία κυβέρνησης στη Γερμανία, η απροθυμία της κ. Άνγκελα Μέρκελ να συναινέσει στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για πολιτική διευθέτηση των διαφορών με την τρόικα προκαλεί ραγδαίες εξελίξεις.

Το πυροτέχνημα της Μέρκελ

μερκελ2

Με την απειλή κοινωνικής αντίδρασης ακόμα και στη σκέψη νέας λιτότητας ή μέτρων, ο πρωθυπουργός και οι στενοί συνεργάτες του τονίζουν ότι η στήριξη του Βερολίνου ήταν προεκλογικό πυροτέχνημα της κ. Μέρκελ.

Αυτό επιβεβαιώνουν τόσο οι διαρροές που έγιναν από το «βαθύ λαρύγγι» της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας κ. Τόμας Βίζερ, όσο και οι «ψυχολογικές επιχειρήσεις» από συγκεκριμένο εκδοτικά συγκροτήματα όπως αυτό που εκδίδει τους "New York Times".

Απάντηση σ' αυτό το κλίμα αναμένεται να δώσει πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τον καθορισμό κυβερνητικής πρότασης κοινής αποδοχής και πρόσκλησης για τη στήριξη ενός σχήματος ευρύτερης αποδοχής. Στην περίπτωση αυτή, ο κ. Κάρολος Παπούλιας μελετά πώς μπορεί να δώσει λύσεις το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρέμβει δυναμικά ώστε να εγγυηθεί την εθνική ενότητα και συνεννόηση αλλά και να εκτονώσει το κλίμα έντονης δυσφορίας που επικρατεί στον πολιτικό κόσμο και στην κοινωνία.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Οι τοκογλύφοι ξεσαλώνουν: Θέλουν εμφύλιο στη χώρα!