ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μαστίγιο» σε υπουργούς «καρότο» σε βουλευτές

«Μαστίγιο» σε υπουργούς «καρότο» σε βουλευτές

Ο πρωθυπουργός θέλει να κλείσει την διαπραγμάτευση με την τρόικα και να περάσει τα κρίσιμα νομοσχέδια χωρίς απώλειες.

Υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών ο πρωθυπουργός επιχειρεί να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα που έχει με την τρόικα, αλλά παράλληλα να κατευνάσει και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό.

Ο κ. Σαμαράς έστειλε αυστηρό μήνυμα στους υπουργούς που διαπραγματεύονται με τους τροϊκανούς να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να ολοκληρώσουν τα προαπαιτούμενα το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μην μπορούν να φέρουν νέες αντιρρήσεις ή να επιμείνουν σε αυτή την «ύποπτη» καθυστέρηση.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς επιχειρεί «μασάζ» στους βουλευτές που άρχισαν να σηκώνουν «παντιέρα» στο άκουσμα νέων μέτρων.

Είναι χαρακτηριστική η συνεδρίαση των βουλευτών της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής που πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του Μεγάρου Μαξίμου και οι διαβεβαιώσεις που τους δόθηκαν ώστε να μεταβάλλουν την στάση τους. Οι βουλευτές λένε πια ότι το σχέδιο φορολόγησης κινείται στην σωστή κατεύθυνση. Μετά από την χθεσινή εξέλιξη το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται αισιόδοξο ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σύντομα και θα πάρει την ψήφο των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Φεύγει έτσι ένα σοβαρό αγκάθι ενώ εκφράζεται η εκτίμηση ότι θα συμφωνήσει και η Τρόικα.

Για το θέμα του Φόρου Ακινήτων φαίνεται πως βρέθηκε η «χρυσή τομή», εντούτοις ο αναβρασμός παραμένει για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Οι βουλευτές έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν κάτι τέτοιο, ακόμα και αν χρειαστεί να πέσει η κυβέρνηση.

Αν και ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ότι θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία των φτωχών πολιτών, οι βουλευτές βρίσκονται στα «κάγκελα» και ζητούν αλλαγές.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση Παπούλια για εθνική συνεννόηση

Αναζητά εφεδρείες από ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ. και ανεξάρτητους η κυβέρνηση

Βραδυφλεγής «βόμβα» ο Φόρος Ακινήτων

«Αν χάσουμε και τα σπίτια μας θα πάρουμε ένα σχοινί να κρεμαστούμε»