ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Διδακτικός ο τρόπος της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο»

«Διδακτικός ο τρόπος της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο»

Τον ειρηνικό χαρακτήρα, χωρίς τη παραμικρή έκφραση βίας, των εξεγερμένων φοιτητών στο Πολυτεχνείο το 1973, αναδεικνύει στο μήνυμά του για τα την επέτειο των σαράντα χρόνων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

«Θα επιλέξω φέτος να σταθώ στην τελευταία κραυγή των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου: "Είμαστε άοπλοι". Ο αγώνας τους ήταν αποφασιστικός και δυναμικός αλλά ειρηνικός, δεν προέταξαν βία, υπέστησαν βία», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επισημαίνει πως «έδωσαν μια ηρωική μάχη για τη δημοκρατία, η οποία αποτελεί και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη νέα γενιά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, κατάφεραν να κερδίσουν παλλαϊκή αποδοχή και τον σεβασμό κάθε πολίτη».

Επίσης, ο κ. Παπούλιας επισημαίνει ότι επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πάντα μια ευκαιρία για συλλογική περίσκεψη και προσφέρεται για νέες αναγνώσεις μιας μεγάλης στιγμής της ελληνικής ιστορίας. «Είναι το γεγονός τόσο σημαντικό και τόσο πυκνό σε μηνύματα που μπορείς κάθε φορά να βλέπεις άλλες διαστάσεις και να ανακαλύπτεις το βάθος ενός έτσι κι αλλιώς συγκλονιστικού νοήματος».

Και καταλήγει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Ο τρόπος με τον οποίο διεκδίκησαν την ελευθερία όλων μας και πήραν πάνω τους τη συλλογική υπόθεση είναι βαθιά διδακτικός- πέρασαν σαράντα χρόνια και ακόμη προκαλεί συγκίνηση και δέος η εικόνα των άοπλων μπροστά στα τανκς».

Διαβάστε επίσης:

Το μήνυμα Βενιζέλου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνη διέξοδος, η αντίσταση στην πολιτική της εξαθλίωσης